9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

80 procent har fått första vaccindosen

Region Östergötland har nu nått punkten då 80 procent av alla östgötar som är 18 år och äldre fått sin första dos vaccin mot covid-19. 55 procent av regionens invånare är fullvaccinerade.

296 707 östgötar som är 18 år eller äldre, det vill säga 80 procent, har fått dos 1 av vaccin mot covid-19. 204 254 östgötar, 55 procent, har även fått dos 2.

— Det är positivt och viktigt att vaccinationsgraden i länet är hög. Samtidigt behöver siffran öka ytterligare för att minska risken för en fjärde våg i höst, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande på regionenens hemsida.

Drop in vaccinering

Tillgången till vaccin är god för närvarande och det finns gott om tider för vaccinering på vaccinationscentralerna runt om i Östergötland. Förhoppningen är att så många som möjligt som ännu inte vaccinerat sig passar på att ta chansen. Vaccination mot covid-19 skyddar mot allvarlig sjukdom och minskar smittspridningen i samhället.

— För att underlätta för fler att vaccinera sig har vi därför de senaste veckorna erbjudit drop in-vaccinering i Mjölby, Motala, Norrköping och Linköping. Hittills har omkring 100 personer utnyttjat den möjligheten för dos 1 varje dag som drop in funnits tillgänglig. Vi ser varje vecka över tillgängligheten för att ha drop in mottagning för dos 1, säger Ninnie Borendal Wodlin, vårddirektör i Region Östergötland.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
10.2 °
8.1 °
66 %
2.1kmh
90 %
lör
9 °
sön
12 °
mån
10 °
tis
10 °
ons
18 °