28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Bedrägeri mot äldre personer

Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen har utfört ett antal rutinmässiga fordonskontroller men inget anmärkningsvärt har upptäckts förutom att ett nytt fall av bedrägeri har begåtts i länet.

Klockan 21:30 En äldre kvinna i Motala fick besök av en person som påstod att kvinnans larm behöver bytas ut. På något vis lyckades de få tillgång till kvinnans bankkort och kod.

Liknande bedrägeri

Detta fall av bedrägeri är ett i raden av liknande händelser just nu. Det är viktigt att vara extra vaksam och diskutera risken att det kan drabba just er familj. I måndags fick polisen ett samtal om att en äldre person i Finspång hade blivit utsatt för ett åldringsbrott vid 16-tiden idag. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt.

En kvinna har ringt till den drabbade och sagt att hon hade för avsikt att komma och byta brandvarnaren. Strax efteråt kom två kvinnor och gjorde något med brandvarnaren. Därefter bad de att få se den drabbades bankkort vilket de fick. När de frågade om kortkoden fick de även den varefter de försvann. Efteråt kom den drabbade på sitt misstag och ringde och spärrade kortet. Polisen har påbörjat en utredning om försök till bedrägeri. Händelse har inträffat i Nyhemsområdet i Finspång.

Tipsa polisen

Polisen behöver allmänhetens hjälp med iakttagelser om någon har sett de båda misstänkta kvinnliga gärningspersonerna. De är i 30-40-årsåldern och ca 170 cm långa. De hade mörkbrunt hår och bar mörka kläder. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °