9.8 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Välj vaccintyp om du är över 65 år

Nu kan personer som är över 65 år välja om de vill få Astras vaccin eller något av de andra vaccinerna som Region Östergötland erbjuder. Möjligheten gäller både de som ännu inte fått sin första dos vaccin och de som fått dos 1 av Astras vaccin.

Dessutom finns det nu Drop in möjligheter till vaccinering i Norrköping och i Linköping allt enligt pressmeddelande från Region Östergötland

Vacciner fasas ut

Covid-19-vaccin av typen Vaxzevria från Astra fasas just nu ut i Sverige. I Östergötland finns små mängder Astra-vaccin fortfarande kvar. Från och med 26 juli ger Region Östergötland de som är över 65 år möjligheten välja om de vill bli vaccinerade med Vaxzevria-vaccinet eller med MRNA-vaccin (från Moderna eller Pfizer). Både de som ännu inte antagit erbjudandet om vaccinering och de som fått dos 1 av Astra-vaccinet omfattas.
– Vi kommer att upphöra att vaccinera med Astra-vaccinet sista augusti och erbjuder den här valmöjligheten under tiden fram till dess, säger Kerstin Jonsson vidare.
– Norrköpings vaccinationscentral erbjuder drop in tisdag och onsdag klockan 9-11 och 13-19. Linköpings vaccinationscentral ger möjlighet till drop in tisdag och onsdag klockan 17-18, säger Kerstin Jonsson i ett uttalande på Region Östergötlands hemsida.

God tillgång

Vaccintillgången är fortfarande god i Östergötland och det finns en hel del lediga tider för vaccinering runt om i länet. För att underlätta ytterligare för östgötar att vaccinera sig, prövade regionen förra veckan drop in-vaccinering i Mjölby och Motala. Nu genomförs drop in-vaccinering på försök även på Norrköping och Linköpings vaccinationscentraler.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
9.8 ° C
10.2 °
9.2 °
78 %
3.1kmh
75 %
lör
12 °
sön
12 °
mån
11 °
tis
12 °
ons
18 °