10.1 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Stökigt nattliv i Linköping

Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott, 14 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

En polispatrull stannade klockan 01.42 på Ågatan i Linköping med anledning av bråk på ett kafé. En person hade fått sårskador i ansiktet efter att ha träffats av glas. Polisen kallade på ambulans som förde mannen till sjukhus. En annan person, man i övre tonåren, omhändertogs för berusning och han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav.

Klockan 02.18 en polispatrull träffade på en man i 25-årsåldern som nyligen blivit bestulen på pengar och en elsparkcykel på Trädgårdstorget i Linköping. Polisen påbörjade en utredning om grov stöld med anledning av att den drabbade 25-åringen blivit bestulen på kontanter som han haft i handen samt en elsparkcykel. En misstänkt man i 20-årsåldern greps av polisen och han förhördes och blev senare anhållen av åklagare. En annan misstänkt man i övre tonåren skjutsades hem till vårdnadshavare.

Mordförsök

Klockan 02.23 var det dags igen för polisen att rycka ut när man fick ett samtal om att en person hade blivit misshandlad nära korsningen Kungsgatan – Gråbrödragatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig senare att en person hade fått en sårskada från ett vass föremål i ena benet. Det är en man i 20-årsåldern och brottsrubriceringen är försök till mord/dråp. Detta förefaller vara en av flera händelser/brott som har eller kan ha koppling till varandra. Polisen har gripit en person för försök till mord. Två andra personer är gripna för grov misshandel på Ågatan. Alla inblandade i dessa händelser är män i 20-årsåldern.

Sammanfattningsvis har det varit en mycket stökig natt i Linköpings centrum med flera grova brott.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
10.1 ° C
10.7 °
9.7 °
69 %
3.6kmh
75 %
lör
10 °
sön
11 °
mån
10 °
tis
12 °
ons
15 °