28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Envarsingripande i Skäggetorp

Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Klockan 01:25 Larmades Polisen till Skäggetorp i Linköping med anledning av att en okänd gärningsperson ska ha försökt ta sig in i en parkerad bil. Allmänhet gjorde ett så kallat envarsingripande för att hålla den misstänkte kvar på plats tills polis anlänt.

När polis anlänt greps en man i 30-årsåldern och han är i nuläget misstänkt för misshandel och försök till stöld av fordon alternativt skadegörelse. Målsägande, en man i 30-årsåldern, ska i samband med envarsingripandet ha fått några skador och fick uppsöka sjukvård.

Trafikolycka på E:an

04:20 SOS-larm inkom till polisen om en trafikolycka i norrgående körriktning på E4:an i höjd med Tornby utanför Linköping. En personbil ska ha kört in i mitträcket. Under räddningsarbetet rådde reducerad hastighet förbi olyckan och ett körfält var avstängt. Ingen person skadades i samband med olyckan och polisen misstänker inget brott. Vid 06-tiden var ärendet avslutat och bilen bärgad från platsen.

FAKTA:

Envarsgripande är en rättighet som ”vem som helst”; envar, har att i speciella fall gripa person/er som begått brott. Rätten att gripa och kvarhålla en brottsling regleras i Rättegångsbalkens 24 kap. & 7.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °