9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Envarsingripande i Skäggetorp

Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Klockan 01:25 Larmades Polisen till Skäggetorp i Linköping med anledning av att en okänd gärningsperson ska ha försökt ta sig in i en parkerad bil. Allmänhet gjorde ett så kallat envarsingripande för att hålla den misstänkte kvar på plats tills polis anlänt.

När polis anlänt greps en man i 30-årsåldern och han är i nuläget misstänkt för misshandel och försök till stöld av fordon alternativt skadegörelse. Målsägande, en man i 30-årsåldern, ska i samband med envarsingripandet ha fått några skador och fick uppsöka sjukvård.

Trafikolycka på E:an

04:20 SOS-larm inkom till polisen om en trafikolycka i norrgående körriktning på E4:an i höjd med Tornby utanför Linköping. En personbil ska ha kört in i mitträcket. Under räddningsarbetet rådde reducerad hastighet förbi olyckan och ett körfält var avstängt. Ingen person skadades i samband med olyckan och polisen misstänker inget brott. Vid 06-tiden var ärendet avslutat och bilen bärgad från platsen.

FAKTA:

Envarsgripande är en rättighet som “vem som helst”; envar, har att i speciella fall gripa person/er som begått brott. Rätten att gripa och kvarhålla en brottsling regleras i Rättegångsbalkens 24 kap. & 7.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
10.2 °
8.1 °
66 %
2.1kmh
90 %
lör
9 °
sön
12 °
mån
10 °
tis
10 °
ons
18 °