6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Japansk OS-spelare återvänder till Linköping FC

LFC kommer att få en värdefull förstärkning efter att OS i Tokyo är avslutat. Det är en återvändare, den japanska landslagsspelaren Yuka Momiki, som kommer tillbaka till Linköping FC.

Den 25-åriga mittfältaren kommer att lånas in resten av säsongen från nuvarande klubben OL Reign som spelar i den högsta amerikanska ligan, NWSL.

39 Landskamper
Yuka Momiki är en amerikanskfödd japansk spelare som just nu befinner sig i Japan för att spela OS med det japanska landslaget. Momiki har 39 A-landskamper för det japanska landslaget på meritlistan och har under dessa matcher gjort 14 mål.

Momiki gjorde ett kort inhopp i Linköping FC förra säsongen, men drog på sig en skada.
– Fantastiskt kul att Yuka Momiki kommer tillbaka till LFC. På grund av en skada fick hon tyvärr inte visa vad hon kan förra året men, så det känns jättespännande att få en ny chans att se henne på plan igen, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköping FC och fortsätter.

– Med sin passningsskicklighet, teknik och sin speed är Momiki en spelare vars aktioner på plan är mycket trevliga att titta på. Med den lite irrationella spelstil som hon besitter kommer hon bli som ett ” Kinderägg ” för motståndarna, där de får uppleva tre överraskningar i en spelare.

Spelar i LFC resten av säsongen

Momiki kommer spela för Linköping FC resterande matcher den här säsongen och lånas in från amerikanska OL Reign i den högsta amerikanska ligan, NWSL. Innan Momiki kom till OL Reign spelade hon för det Japanska topplaget Nippon TV Beliza.
– Jag är så glad att vara tillbaka i Linköping FC igen. Tack till klubben som ger mig den här möjligheten, säger Yuka Momiki. Förra året var det väldigt olyckligt för mig när jag drabbades av en skada och inte kunde spela så mycket. Nu hoppas jag på en skadefri säsong och kommer göra mitt bästa för klubben och alla supporters för att vi ska vinna varje match. Jag ser verkligen fram emot att spela och träffa lagkamrater, ledare, styrelse och supportrar igen.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °