24.5 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Gott om vaccintider i Region Östergötland

Region Östergötland har gott om tider att erbjuda för vaccination. Regionen förbereder nu arbetet med att erbjuda vaccin till ungdomar i åldern 16–17 år, och barn ner till 12 år i riskgrupp.

I förra veckan hade 75 procent av östgötarna vaccinerats med dos ett, och 48 procent hade fått dos två. Nu är det semestertider och många reser bort vilket gör att det finns gott om lediga tider att boka sig på.

– Jag hoppas att många tar chansen och bokar, nu när det är särskilt lätt att få tider. Framåt slutet av sommaren kan det bli svårare, när många kommer tillbaka från sina semestrar. För att vi ska kunna få ett slut på pandemin så krävs det att så många som möjligt vaccinerar sig, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare.

Rekommendationer

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att landets 16–17-åringar och barn ner till 12 år med särskild risk för att drabbas av allvarlig covid-19, ska erbjudas vaccination från och med vecka 32. Region Östergötland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och planerar för att starta vaccinering av ungdomar och barn vecka 32. Vaccinationen sker i samarbete med kommunernas elevhälsa, och vårdnadshavare måste ge sitt samtycke till vaccineringen.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
24.5 ° C
25 °
22.9 °
63 %
5.1kmh
20 %
mån
27 °
tis
20 °
ons
24 °
tor
21 °
fre
18 °