9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Gott om vaccintider i Region Östergötland

Region Östergötland har gott om tider att erbjuda för vaccination. Regionen förbereder nu arbetet med att erbjuda vaccin till ungdomar i åldern 16–17 år, och barn ner till 12 år i riskgrupp.

I förra veckan hade 75 procent av östgötarna vaccinerats med dos ett, och 48 procent hade fått dos två. Nu är det semestertider och många reser bort vilket gör att det finns gott om lediga tider att boka sig på.

– Jag hoppas att många tar chansen och bokar, nu när det är särskilt lätt att få tider. Framåt slutet av sommaren kan det bli svårare, när många kommer tillbaka från sina semestrar. För att vi ska kunna få ett slut på pandemin så krävs det att så många som möjligt vaccinerar sig, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare.

Rekommendationer

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att landets 16–17-åringar och barn ner till 12 år med särskild risk för att drabbas av allvarlig covid-19, ska erbjudas vaccination från och med vecka 32. Region Östergötland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och planerar för att starta vaccinering av ungdomar och barn vecka 32. Vaccinationen sker i samarbete med kommunernas elevhälsa, och vårdnadshavare måste ge sitt samtycke till vaccineringen.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °