6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Östgötadagarna på riktigt igen

På grund av pandemin fick arrangemanget Östgötadagarna ändras radikalt men i år är Östgötadagarna tillbaka på sin vanliga plats, den första helgen i september.

Den 4–5 september är helgen då gårdsbutiker, hantverkare, matproducenter, bondgårdar, hembygdsgårdar och andra aktörer från den östgötska landsbygden bjuder på ett rikt mått av upplevelser.

– Vad vi har längtat! Återigen öppnar vi dörrarna till den östgötska landsbygden!
Det är en händelserik helg då företag och föreningar visar upp vad landsbygden har att erbjuda. Företagen bjuder på stort entreprenörskap och engagemang, och för besökaren finns det ett helt smörgåsbord att välja bland, säger Eva Andersson (S), ordförande i regionutvecklingsnämnden i ett pressuttalande.

Östgötadagarna har arrangerats i över 20 år, och brukar locka ut omkring 100 000 besökare på landsbygden.
Alla medverkande finns samlade på Östgötadagarnas webplats. Aktuella öppettider och eventuella evenemang finns på respektive aktörs sida.

PRISTAGARE

Inför Östgötadagarna utses varje år tre pristagare som får ta emot 15 000 kronor var från Region Östergötland. Priserna delas ut av regionen och landshövding Carl Fredrik Graf vid en ceremoni på Linköpings slott den 2 september.

Det östgötska konsthantverket 2021
Från Ullspinneriet i Brink vid Vreta Kloster kommer årets östgötska konsthantverk, ett stickpaket med naturvitt och grått ullgarn som även innehåller mönster till två olika handledsvärmare.

Östgötadagsbakverket 2021
En både knaprig och seg lingonkaka signerad Else Lundin från Linköping. Receptet har en gedigen historia, det är minst 40 år gammalt, och bakverket serveras hos flera av dem som medverkar under Östgötadagarna.

Landsbygdsstipendiat 2021
Årets landsbygdsstipendium tilldelas Matilda och Elisabet Magnusson, som driver Kafé Lapphem i Borkhult utanför Åtvidaberg.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °