26.3 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Östgötadagarna på riktigt igen

På grund av pandemin fick arrangemanget Östgötadagarna ändras radikalt men i år är Östgötadagarna tillbaka på sin vanliga plats, den första helgen i september.

Den 4–5 september är helgen då gårdsbutiker, hantverkare, matproducenter, bondgårdar, hembygdsgårdar och andra aktörer från den östgötska landsbygden bjuder på ett rikt mått av upplevelser.

– Vad vi har längtat! Återigen öppnar vi dörrarna till den östgötska landsbygden!
Det är en händelserik helg då företag och föreningar visar upp vad landsbygden har att erbjuda. Företagen bjuder på stort entreprenörskap och engagemang, och för besökaren finns det ett helt smörgåsbord att välja bland, säger Eva Andersson (S), ordförande i regionutvecklingsnämnden i ett pressuttalande.

Östgötadagarna har arrangerats i över 20 år, och brukar locka ut omkring 100 000 besökare på landsbygden.
Alla medverkande finns samlade på Östgötadagarnas webplats. Aktuella öppettider och eventuella evenemang finns på respektive aktörs sida.

PRISTAGARE

Inför Östgötadagarna utses varje år tre pristagare som får ta emot 15 000 kronor var från Region Östergötland. Priserna delas ut av regionen och landshövding Carl Fredrik Graf vid en ceremoni på Linköpings slott den 2 september.

Det östgötska konsthantverket 2021
Från Ullspinneriet i Brink vid Vreta Kloster kommer årets östgötska konsthantverk, ett stickpaket med naturvitt och grått ullgarn som även innehåller mönster till två olika handledsvärmare.

Östgötadagsbakverket 2021
En både knaprig och seg lingonkaka signerad Else Lundin från Linköping. Receptet har en gedigen historia, det är minst 40 år gammalt, och bakverket serveras hos flera av dem som medverkar under Östgötadagarna.

Landsbygdsstipendiat 2021
Årets landsbygdsstipendium tilldelas Matilda och Elisabet Magnusson, som driver Kafé Lapphem i Borkhult utanför Åtvidaberg.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
26.3 ° C
28.1 °
23.2 °
52 %
5.1kmh
20 %
mån
27 °
tis
20 °
ons
24 °
tor
21 °
fre
18 °