9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Hur ska nya Tinnis se ut?

Samtidigt som bygget av simhallen pågår funderingarna på hur Tinnerbäcksbadet, och området runt omkring ska byggas om och förnyas.
I våras presenterades tre olika förslag för områdets framtid. Hur dessa förslag ser ut går nu att se på Linköpingskommuns hemsida. Alla tre förslagen innebär att någon form av utomhusbad, utöver den befintliga 50-metersbassäng som redan är byggd, ska finnas.

Beslut vid årsskiftet

De tre förslagen är ett underlag som kommunens politiker ska ta ställning till för att kunna fatta beslut om området. Ett politiskt beslut väntas fattas före årsskiftet 2021/2022.

– Det finns alltså tre förslag på utformning som politikerna ska ta ställning till. Att behålla badsjön som tidigare går inte. Till exempel får inte badsjön plats när den nya simhallen är klar och det har dessutom kommit nya högre krav på vattenkvalitet än när den gamla badsjön togs ur bruk, säger Ulf Johansson Lorin, verksamhetsstrateg på Stadsmiljökontoret på kommunens hemsida.
Park med större badanläggning
I det första alternativet skapas en park för avkoppling, rekreation och bad, med naturen som förebild.
I det andra alternativet placeras Tinnerbäcken centralt genom området och ges en dragning som hämtat inspiration från hur bäcken gick innan nuvarande badsjö anlades. Badmöjligheter ges i form av en barnpool och en grund lekbassäng intill den befintliga 50-metersbassängen. Dessa placeras inom entrébelagt område.
Parkområde med badlandskap
I det tredje alternativet föreslås badmöjligheter i form av en barnpool och en grund lekbassäng intill den befintliga 50-metersbassängen samt badlandskap med, öar, rutschkana och strömmande och pulserande vatten, i ett sammanhängande entrébelagt område i ena delen av parken.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °