19.8 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Hur ska nya Tinnis se ut?

Samtidigt som bygget av simhallen pågår funderingarna på hur Tinnerbäcksbadet, och området runt omkring ska byggas om och förnyas.
I våras presenterades tre olika förslag för områdets framtid. Hur dessa förslag ser ut går nu att se på Linköpingskommuns hemsida. Alla tre förslagen innebär att någon form av utomhusbad, utöver den befintliga 50-metersbassäng som redan är byggd, ska finnas.

Beslut vid årsskiftet

De tre förslagen är ett underlag som kommunens politiker ska ta ställning till för att kunna fatta beslut om området. Ett politiskt beslut väntas fattas före årsskiftet 2021/2022.

– Det finns alltså tre förslag på utformning som politikerna ska ta ställning till. Att behålla badsjön som tidigare går inte. Till exempel får inte badsjön plats när den nya simhallen är klar och det har dessutom kommit nya högre krav på vattenkvalitet än när den gamla badsjön togs ur bruk, säger Ulf Johansson Lorin, verksamhetsstrateg på Stadsmiljökontoret på kommunens hemsida.
Park med större badanläggning
I det första alternativet skapas en park för avkoppling, rekreation och bad, med naturen som förebild.
I det andra alternativet placeras Tinnerbäcken centralt genom området och ges en dragning som hämtat inspiration från hur bäcken gick innan nuvarande badsjö anlades. Badmöjligheter ges i form av en barnpool och en grund lekbassäng intill den befintliga 50-metersbassängen. Dessa placeras inom entrébelagt område.
Parkområde med badlandskap
I det tredje alternativet föreslås badmöjligheter i form av en barnpool och en grund lekbassäng intill den befintliga 50-metersbassängen samt badlandskap med, öar, rutschkana och strömmande och pulserande vatten, i ett sammanhängande entrébelagt område i ena delen av parken.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.8 ° C
20.2 °
18.1 °
85 %
2.1kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °