9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Utredning om branden i Skäggetorp nedlagd

Brandorsaken till den kraftiga branden som utbröt i SKäggetorp den 22 maj har nu utretts färdigt. Utredningen lades formellt ner måndagen den 5 juli.
Vid den kraftiga branden i Skäggetorp den 22 maj avled en person. En utredning har pågått sedan dess och den har nu kommit fram till vad som egentligen hände.

Bombgruppen kallades in

Det var på kvällen som den brand utbröt i ett flerfamiljshus i Skäggetorp. När räddningstjänsten lyckats släcka branden anträffades en avliden 24 årig man i en lägenhet.
Inledningsvis rubricerades ärendet som allmänfarlig ödeläggelse då boende i området hört kraftiga explosionsliknade smällar. Bombgruppen tillkallades och platsen spärrades av.
Orsak deflagration

Efter bedömning kunde man utesluta att smällarna orsakats av explosiva ämnen varpå den tekniska undersökningen kunde påbörjas.

Den tekniska utredningen kom fram till att branden orsakats genom att en större mängd gaser från motorbensin antänts och orsakat en deflagration.
Deflagration innebär att ångor från exempelvis motorbensin expanderar i antändningsögonblicket så att ett kraftigt tryck uppstår.
Ärendet omrubricerades därför från allmänfarlig ödeläggelse till mordbrand.

– Med de uppgifter vi fått fram i utredningen finns inget som talar för att någon annan än lägenhetsinnehavaren befann sig i eller vid lägenheten vid brandens uppkomst. Då han är avliden går det inte att komma vidare. Därför har jag nu tagit beslut om att lägga ner utredningen, säger Marie Åhlund, förundersökningsledare i ärendet i ett uttalande på polisens hemsida där man också meddelar att anhöriga och andra parter i utredningen har informerats.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °