26 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Inga covid-smittade på Östergötlands äldreboenden

Landshövding Carl Fredrik Graf och Länsstyrelsen i Östergötland kunde i veckan konstatera att det inte finns några fall av covid-19 på länets särskilda boenden för äldre.

Detta glädjande besked framgår från Länsstyrelsen senaste regionala lägesbild som följer utvecklingen med anledning av coronapandemin.

Länet drabbades hårt

Under pandemins första våg drabbades äldreboenden i länets alla kommuner av smittan. Tidigare lägesbilder från Länsstyrelsen Östergötland visar att det totalt i länet kunde handla om en bra bit över hundra smittade varje vecka. Under våren 2021, när många äldre personer hade vaccinerats mot covid-19, var antalet smittade på äldreboenden betydligt lägre. De senaste veckorna har det handlat om enstaka fall och förra veckan rapporterade alltså ingen av de 13 östgötska kommunerna bekräftad covid-19-smitta inom den kommunala vård och omsorgen.

– Det är mycket glädjande att samhället äntligen har kunnat skydda en stor del av den äldre befolkningen mot covid-19 genom att erbjuda dem vaccinet först. Det är dessutom en grupp som har gjort uppoffringar och tagit ett stort ansvar under hela pandemin, säger landshövding Carl Fredrik Graf, i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
26 ° C
27 °
24.7 °
59 %
5.7kmh
75 %
mån
26 °
tis
24 °
ons
26 °
tor
20 °
fre
20 °