9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Inga covid-smittade på Östergötlands äldreboenden

Landshövding Carl Fredrik Graf och Länsstyrelsen i Östergötland kunde i veckan konstatera att det inte finns några fall av covid-19 på länets särskilda boenden för äldre.

Detta glädjande besked framgår från Länsstyrelsen senaste regionala lägesbild som följer utvecklingen med anledning av coronapandemin.

Länet drabbades hårt

Under pandemins första våg drabbades äldreboenden i länets alla kommuner av smittan. Tidigare lägesbilder från Länsstyrelsen Östergötland visar att det totalt i länet kunde handla om en bra bit över hundra smittade varje vecka. Under våren 2021, när många äldre personer hade vaccinerats mot covid-19, var antalet smittade på äldreboenden betydligt lägre. De senaste veckorna har det handlat om enstaka fall och förra veckan rapporterade alltså ingen av de 13 östgötska kommunerna bekräftad covid-19-smitta inom den kommunala vård och omsorgen.

– Det är mycket glädjande att samhället äntligen har kunnat skydda en stor del av den äldre befolkningen mot covid-19 genom att erbjuda dem vaccinet först. Det är dessutom en grupp som har gjort uppoffringar och tagit ett stort ansvar under hela pandemin, säger landshövding Carl Fredrik Graf, i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °