6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Trygghetspristagare får dela på 180 000

Motala Kvinnojour, Under Kevlaret, Samtalsringen och Föreningen Guldkant i Söderköping blev 2021 års vinnare av Länsförsäkringar Östgöta nyinstiftade Trygghetspris.

Tidigare i våras gick lokalt kundägda Länsförsäkringar Östgöta ut med uppmaningen att projekt, verksamheter och initiativ som bidrar till att skapa trygghet i Östergötland kan söka Trygghetspriset och har då chans att få ta del av prissumman på 180 000 kronor.

Initiativ för trygghetsidéer

Tommy Eklöf, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Östgöta är den som har drivit arbetet och jobbar med bolagets insatser för att skapa trygghet i Östergötland.

  Det görs oerhört mycket bra för att människor ska känna sig trygga i vårt län men många idéer förverkligas aldrig på grund av att finansieringen saknas. Detta vill vi på Länsförsäkringar Östgöta via Trygghetspriset ändra på. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för människor och ta oss an några av våra största utmaningar i samhället, säger Tommy Eklöf, hållbarhetschef, Länsförsäkringar Östgöta.

Motala Kvinnojour får ta emot 70 000 kronor för sin jourverksamhet för unga tjejer med ”Tjejjouren Hilda”. Genom att göra skolbesök och jobba uppsökande i digitala kanaler för att nå unga tjejer ska fler hitta till kvinnojourens stödverksamhet och kunna få hjälp.

 Tack vare Trygghetspriset kommer vi kunna sprida vetskap om vår existens och utöka stödmöjligheterna, något som möjliggör stöd till fler tjejer. Då tjejjouren Hilda är en nystartad verksamhet finns det flera delar som vi tidigare planerat för framtiden utifrån vår ekonomiska situation, men som vi nu tack vare detta kan sjösättas redan till hösten. Sammantaget innebär det att vi snabbare och i större utsträckning kan nå ut till fler tjejer som är utsatta för mäns och killars våld, säger Elin Lindsmyr, styrelseledamot, Motala Kvinnojour och Tjejjouren Hilda.

Under Kevlaret får ta emot 70 000 kronor för sin satsning på att nå ut till killar och få dem att våga prata om känslor och känna sig trygga i att ta hjälp och stöd.

Övriga två mottagare av Trygghetspriset – Samtalsringen i Norrköping får ta emot 30 000 kronor och Föreningen Guldkant i Söderköping 10 000 kronor för sitt trygghetsskapande arbete. Samtalsringen kommer att använda pengarna till att arrangera samtalsgrupper, där unga killar som lever i utanförskap får stöd för stärkt hälsa och bli framtida förebilder. För Guldkant i Söderköping kommer prispengarna användas till att förverkliga aktiviteter för äldre. Bland annat planeras sommarfest, båttur på kanalen och aktivitet att åka raggarbil för att skapa minnen och känsla av tillhörighet.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °