6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Strandfiket utvecklas hela tiden

Mickey’s strandfik , nedanför hotell Scandic , begåvas varje år med olika attraktioner och nyttigheter. I år har Fiket ha fått en övervåning vilket gör att ägaren Mickey Gharib kan ta emot ännu fler cafégäster än förra året.

Cykel- och kajakuthyrning är också nyheter för i år. För en tid sedan ställde kommunen upp en offentlig toalett och i dagarna grävs det också för en  vatten och avloppsanslutning för det populära fiket.

En dusch för solbadare

Nu när kommunen satsat på offentlig toalett och VA-anslutning till Strandfiket så tycker många att borde det vara självklart att det kopplas på en duschanläggning vid beachen.

─ Efterfrågan på offentlig dusch har det funnits sedan en längre tid tillbaka. Anlägger kommunen en dusch så gör man en tjänst till lokalbefolkningen och turisterna, säger eldsjälen och entreprenören Mickey Gharib vidare.

─ En ny byggnad kan exempelvis inrymma wc/dusch och i den övriga delen kan det bli plats för en obemannad turistinformation. Eller annars kan det kanske bli en enkel dusch intill toaletten som redan finns, föreslår Gharib och fortsätter sedan att ta ansvar skötsel och ordning nere vid Stångåns stränder.

─  Öppettiderna för duschen kan exempelvis följa den offentliga toalettens öppettider, som nu är öppen mellan klockan 6 – 22 alla dagar från 1 maj till 30 september.

Tar ansvar för skötseln

Duschen är naturligtvis i första hand avsedd för alla de som solbadar på beachen. När det är riktigt soliga dagar växer behovet av att svalka av sig.
─ Vi har spontanbesök av folk som fikar eller köper glass och kaffe. Vi hyr även ut till företag, grupper och till privatpersoner under april till september. Beachen bredvid strandfiket är populärt för solbadande linköpingsbor och en dusch skulle inte vara helt fel, menar Mickey Gharib och tillägger.

─ Förhoppningsvis kommer kommunen att ordna till det snart.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °