26 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Detaljplan för Nya Kungsberget klar

Skolan Nya Kungsberget går nu vidare till nästa steg i och med att detaljplanen är klubbad och klar för skolan.

Detaljplanen har varit ute på granskning under våren 2021 och efter granskningen har nu detaljplanen antagits av samhällsbyggnadsnämnden. Preliminär byggstart är 2023 och den nya skolan ska sedan vara inflyttningsklar år 2026.

– Det är glädjande att den nya detaljplanen nu är antagen så att vi kan gå vidare med processen att bygga en ny skola. Placeringen och utformningen av skolbyggnaden är en viktig del i stadens utveckling. Vi vill att innerstaden ska växa över Stångån och det här området kommer att bidra till innerstadens kliv över ån, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok (C) i ett pressuttalande.

Ersätter den gamla skolbyggnaden

Den nya skolan ska byggas där nuvarande Kungsbergsskolan ligger. Byggnaden ska rymma en högstadieskola på 900 elever och särskola för 75 elever, en fullstor hall med mobila läktare för en mindre publik och en mindre idrottshall.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
26 ° C
27 °
24.7 °
59 %
5.7kmh
75 %
mån
26 °
tis
24 °
ons
26 °
tor
20 °
fre
20 °