6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Livstid för dödsskjutningar i Norrköping

Idag föll domarna mot de sex män som stått åtalade misstänkta för inblandning i dödsskjutningen på Ingelsta i Norrköping förra året.

Fyra av männen döms till livstids fängelse och två av dem till fängelse i 16 år för mord och mordförsök. Åklagarna hade yrkat på livstids fängelse för samtliga sex personer.

Bevisningen i målet har bestått av bland annat övervakningsfilmer, vittnesförhör, spaningsfotografier, rumsavlyssning, telefonavlyssning och material från den krypterade tjänsten Encrochat.

– Vi kan konstatera att rätten delar vår bedömning och dömer alla tilltalade som gärningsmän för händelsen den 9 april 2020 då en person mördades. Påföljderna ligger i huvudsak i linje med vad vi yrkade på för de här hänsynslösa brotten som begåtts i organiserad form, säger åklagarna Anna Hjorth och Karin Sandén som har varit förundersökningsledare.

Den del av åtalet som rör skjutningen utanför nattklubben Hugo i december 2019 där två personer sköts till döds ogillas i sin helhet av tingsrätten. Rätten menar att åklagarna inte har kunnat bevisa att de tilltalade har organiserat, planerat och genomfört skjutningen på det sätt som åklagarna påstått.

– Vi behöver utvärdera domskälen närmare för att kunna skapa en bild över hur rätten resonerat. Efter vår genomgång kommer vi ta ställning till om det finns skäl att överklaga den del som är ogillad eller några andra delar av domen, avslutar kammaråklagarna Anna Hjorth och Karin Sandén. 

RELATERADE ARTIKLAR

Den 40-årige man som dömdes till livstids fängelse och utvisning för mordet på resecentrum...
Den man som greps och senare anhölls misstänkt för mordet i Lambohov den 8...
Det var vid 01.15-tiden som polisen fick flera samtal om misstänkt skottlossning vid Lantmannagatan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °