24.2 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Livstid för dödsskjutningar i Norrköping

Idag föll domarna mot de sex män som stått åtalade misstänkta för inblandning i dödsskjutningen på Ingelsta i Norrköping förra året.

Fyra av männen döms till livstids fängelse och två av dem till fängelse i 16 år för mord och mordförsök. Åklagarna hade yrkat på livstids fängelse för samtliga sex personer.

Bevisningen i målet har bestått av bland annat övervakningsfilmer, vittnesförhör, spaningsfotografier, rumsavlyssning, telefonavlyssning och material från den krypterade tjänsten Encrochat.

– Vi kan konstatera att rätten delar vår bedömning och dömer alla tilltalade som gärningsmän för händelsen den 9 april 2020 då en person mördades. Påföljderna ligger i huvudsak i linje med vad vi yrkade på för de här hänsynslösa brotten som begåtts i organiserad form, säger åklagarna Anna Hjorth och Karin Sandén som har varit förundersökningsledare.

Den del av åtalet som rör skjutningen utanför nattklubben Hugo i december 2019 där två personer sköts till döds ogillas i sin helhet av tingsrätten. Rätten menar att åklagarna inte har kunnat bevisa att de tilltalade har organiserat, planerat och genomfört skjutningen på det sätt som åklagarna påstått.

– Vi behöver utvärdera domskälen närmare för att kunna skapa en bild över hur rätten resonerat. Efter vår genomgång kommer vi ta ställning till om det finns skäl att överklaga den del som är ogillad eller några andra delar av domen, avslutar kammaråklagarna Anna Hjorth och Karin Sandén. 

RELATERADE ARTIKLAR

Den person som anhölls i tisdags skäligen misstänkt för mord i Berga den 19 maj 2021...
Polisen larmades, klockan 05.45 på torsdagens morgon, om ett rån i Berga centrum. En...
En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i stadsdelen Berga, Linköping. Mannen greps efter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
24.2 ° C
25.2 °
22.7 °
65 %
4.6kmh
75 %
mån
24 °
tis
24 °
ons
26 °
tor
20 °
fre
20 °