20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Biljakt på E4 från Norrköping till Linköping

På lördagskvällen fick polisen flera samtal om en bil som framfördes mycket aggressivt och våldsamt i södergående riktning på E4.

Bilisten ska bland annat ha försökt preja bilar på E4, rapporterar SVT Nyheter Öst. Bilen var i höjd med Kila mellan Nyköping och Norrköping när samtalen började komma in till polisen. I höjd med Norrköping försökte man stoppa bilen med hjälp av spikmatta. Försöket misslyckades dock och och den aggressive bilisten fortsatte mot Linköping.

Vid trafikplats Linköping Norra lades ytterligare en spikmatta ut och denna gång lyckades man. Bilen fick punktering och hamnade till slut i diket.

Vid avåkningen skadas föraren och ambulans tillkallades. Skadeläget är oklart, men det ska inte handla om några livshotande skador. Föraren, en man född -90, är nu misstänkt för narkotikabrott, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt försök till grovt våld mot tjänsteman.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 22.15-tiden på torsdagskvällen inkom larm om singelolycka på E4 mellan Norrköping och Linköping. Räddningstjänst,...
Polisen larmades, klockan 05.45 på torsdagens morgon, om ett rån i Berga centrum. En...
Efter det stora tillslag mot grov och internationell brottslighet som Östgötapolisen tillsammans med internationella...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °