-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Hade motorcykelannonser på Blocket – fick sina hojar stulna

Polisen utreder flera fula motorcykelstölder i Norrköping. Två av dom utreds som tillgrepp av fortskaffningsmedel och ett som rån. Gemensamt för alla är att det är motorcyklar som legat ute på annons på Blocket och att köparen i samtliga fall kallat sig för samma namn.

Det fösta fallet inträffade vid 20-tiden kvällen den femte maj. En man hemmahörande i Brokind utanför Linköping som hade sin motorcykel ute på Blocket blev kontaktad av en person som utgav sig för att vilja köpa den. De stämde träff på Svarvaregatan i Hageby för att göra affär. Personen som hade utgett sig för att vara köpare bad då om att få provköra motorcykeln. Han försvann och kom inte tillbaka.

Samma typ av stöld inträffade vid 14-tiden den tionde maj. Offret denna gång var en man hemmahörande i Stockholm som hade sin motorcykel ute på Blocket. Personen som utgav sig för att vara köpare bestämde träff på Mirum galleras parkering. Precis som vid föregående stöld så försvann köparen under provkörning.

Igår, strax efter klockan 22 kvällen den elfte maj, inträffade ännu en stöld. Denna gång drabbades en man från Vetlanda. Också han hade sin motorcykel på Blocket. Personen som utgett sig för att vara köpare fick säljarens kompis att köra upp motorcykeln till Norrköping för att göra affär mot löfte om extra betalning. De stämde träff på Carl Bergstens Gata i Klockaretorpet där det också bodde en kille som hade samma namn som “köparen”. När köparen skulle provköra hojen hände något som gör att polisen rubricerar ärendet som rån. Brottsrubriceringen kan dock komma att ändras.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något som har med stölderna att göra. Vet du något? Kontakta polisen på 114 14 eller tipsa via polisens tipsformulär.

Var extra försiktig om du ska sälja en motorcykel på Blocket. Det bästa är att låta den som vill provköra motorcykeln lämna ifrån sig id-handling och hela eller stor del av köpesumman innan provkörningen.

Riksorganisationen Sveriges MotorCyklister har flera goda råd på sin hemsida för den som är i färd med att sälja sin motorcykel.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen larmades polisen till Elgiganten i Linköping. Två män hade stulit i butiken. När...
Klockan 19.45 larmades polisen till Ramshäll i Linköping med anledning av ett rånförsök. En man...
I samband med en stöld genom inbrott i Vadstena under helgen 21-10-01--04 har fem...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °