9 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Polisbil återigen saboterad i Skäggetorp

Återigen har en av polisen bilar saboterats i Skäggetorp. Denna gång av det en så kallad, målad bil. Efter en kortare stund kunde polisen gripa en kille i 16-års ålder för tilltaget.

En polispatrull parkerar sin bil i Skäggetorps centrum efter som de tänkt att fotpatrullera i området. Detta var under lördagskvällen och vid 20.45-tiden. När de så kom tillbaka hade deras bil förstörts på så sätt att däcken blivit sönderskurna och en ruta krossats.

Efter en liten stund kunde de dock gripa en ung kille för tilltaget, berättar polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg, för Lkpg.news. Gripandet hävdes dock senare eftersom pojken inte är myndig. Ärendet leds nu av åklagare istället. Bilen fick bärgas från platsen. Den unge sabotören släpptes senare men är fortsatt misstänkt.

Man kan dömas till fängelse för sabotage mot polisfordon. Detta var den sjätte polisbilen som utsattes för sabotage på kort till i Linköping. Under natten utsattes även en polisbil för åverkan i Motala.

Polisbil saboterad i Skäggetorp – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

Natten till den 23 mars blev Malmslätts AIK och deras klubblokaler utsatta för omfattande...
Klockan 20:43 fick polisen fick samtal från en bilägare som hade parkerat sin bil...
Polisen fick, under natten mot måndag, larm om att en man hade tagit sig...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
9 ° C
10 °
7.8 °
46 %
1.5kmh
30 %
tis
8 °
ons
11 °
tor
4 °
fre
8 °
lör
6 °