13.1 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Häng med på konstrunda

Linköpings konsthall, Passagen, är en av landets bästa när det gäller samtidskonst. Tyvärr är den stängd under den pågående pandemin men ändå inte. Följ med på en digital konstrunda på Facebook.

Passagen är, som sagt, stängd på grund av pandemin. För att ändå kunna visa konst har utställningarna filmats. Där finns ett konstnärssamtal mellan Linn M Carlehed och Dag Källman. De har tillsammans gjort utställningen “Kråksång på tvärs i en onödig samtid”.

I ett annat exempel tar konsthallsvärden Filip Checinski med besökaren på en guidad tur. Det är utställningen 5+5 som samlat fem östgötska och fem småländska konstnärer. De tar sig an “den stora frågan livet” som Filip Checinski uttrycker det. Han läser en kort beskrivning av varje konstnär och visar verken.

De tio konstnärer som är delaktiga i 5+5 är: Katarina Vallbo, Björn Bengtson, Liselott Bjurgard Wassborg, Magnus Wassborg, Åke Bergqvist, Maria Segersäll, Claes Fahlgren, Linnea Jensen, Falah Alani och Eva-Karin Strand-Wåtz.

RELATERADE ARTIKLAR

Det är inte, nödvänligvis, som magin inträffar på de inrökta, ölstinna och nattöppna klubbarna...
Rockjournalisten Anders Tengner om livet på vägarna i nya boken "Turnéliv". "På turné, på...
Jonn O Nilsons stiftelse har till ändamål att bevilja bidrag till förskönande av staden...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
13.1 ° C
13.8 °
13 °
73 %
11.3kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °