1.1 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Häng med på konstrunda

Linköpings konsthall, Passagen, är en av landets bästa när det gäller samtidskonst. Tyvärr är den stängd under den pågående pandemin men ändå inte. Följ med på en digital konstrunda på Facebook.

Passagen är, som sagt, stängd på grund av pandemin. För att ändå kunna visa konst har utställningarna filmats. Där finns ett konstnärssamtal mellan Linn M Carlehed och Dag Källman. De har tillsammans gjort utställningen “Kråksång på tvärs i en onödig samtid”.

I ett annat exempel tar konsthallsvärden Filip Checinski med besökaren på en guidad tur. Det är utställningen 5+5 som samlat fem östgötska och fem småländska konstnärer. De tar sig an “den stora frågan livet” som Filip Checinski uttrycker det. Han läser en kort beskrivning av varje konstnär och visar verken.

De tio konstnärer som är delaktiga i 5+5 är: Katarina Vallbo, Björn Bengtson, Liselott Bjurgard Wassborg, Magnus Wassborg, Åke Bergqvist, Maria Segersäll, Claes Fahlgren, Linnea Jensen, Falah Alani och Eva-Karin Strand-Wåtz.

RELATERADE ARTIKLAR

Linköpingsbandet Höst rymmer mycket erfarenhet trots att bandets primus motor Filip Leo lade ner...
Både idrotten och kultursfären har det tufft under den pågående pandemin. Därför förlänger nu...
EU-projektet Part Her, samlar in Linköpingsbornas egna tankar kring vad som är stadens kulturarv....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.1 ° C
2 °
0 °
80 %
1.5kmh
0 %
mån
9 °
tis
10 °
ons
7 °
tor
3 °
fre
1 °