9 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Fortsatt arbete hemifrån – för en del

Flera tusen anställda i Linköpings kommun ska fortsätta arbeta på distans fram till 31 maj detta på grund av den pågående pandemin.

De allra flesta anställda i kommunen – runt 80 procent – kan inte utföra sitt arbete hemifrån, men det handlar trots det om cirka 2 600 anställda som i den mån det går ska arbeta på distans.

– Vi måste vara medvetna om att syftet med arbete på distans är att underlätta för dem som arbetar nära medborgarna, alltså såna yrken som kräver personliga möten, säger kommundirektören Paul Håkansson i ett uttalande på kommunens hemsida.

Höga krav

Eftersom det handlar om fortsatt distansarbete under hela våren så ställer det högre krav på planering än om det rört sig om en kort period.

– Det är långt till 31 maj så här gäller det att tänka långsiktigt, vi kan inte ställa in men vi måste ställa om. Det finns vissa möten som måste genomföras, vi kan till exempel inte ställa in allt utvecklingsarbete som sker över förvaltningsgränser och där kanske det är så att det krävs fysiska möten, säger han.’

Olika krav

Paul Håkansson poängterar att när arbetet ska ske på distans under lång tid så måste olika intressen vägas mot varandra. Arbetet med att minska smittspridningen är viktigt, men det är också kravet på att upprätthålla en effektiv verksamhet.

I praktiken betyder detta att arbete på distans är normen där det är möjligt, men samtidigt måste varje chef göra en plan för var respektive medarbetare ska befinna sig. Chefer måste också planera så att de själva är närvarande på arbetsplatsen minst en gång per vecka.

RELATERADE ARTIKLAR

Sök sommarjobb hos Linköpings kommun och LeanLink. Ännu finns det gott om sommarjobb, berättas...
I den senaste rapporten från landets regioner och landsting berättas det om en fortsatt...
Under kommande vecka kan den som är nyfiken på vad man har för sig...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
9 ° C
10 °
7.8 °
46 %
1.5kmh
30 %
tis
8 °
ons
11 °
tor
4 °
fre
8 °
lör
6 °