12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Färre utryckningar för räddningstjänsten förra året

Antal utryckningar för räddningstjänsten under 2020 var de lägsta sedan 2015, visar statistik som Räddningstjänsten Östra Götaland släppte idag.

Minskningen kan till viss del ha att göra med coronapandemin som lett till en lägre samhällsaktivitet. Det finns en koppling mellan aktiviteten i samhället och antal utryckningar. Olyckstyper som det skedde färre utryckningar till var bränder i byggnader samt trafikolyckor.

Det finns dock oroande tendenser inom vissa områden. Bland annat dödsbränder bland äldre och naturolyckor.

– Under 2020 omkom fyra personer i bränder i vårt område, vilket är det högsta antalet på många år. De flesta var äldre, som ofta är mer sårbara och därmed utsatta. För att minska den här risken måste vi jobba hårt med våra medlemskommuner och andra aktörer för att stärka utsatta människors egna brandskydd, säger Per Nisser, verksamhetschef.

BILD: RTÖG

Den största ökningen i antalet utryckningar under 2020 står kategorin naturolyckor för. Där har antalet trefaldigats jämfört med 2019.

– Att naturolyckorna ökar i antal stämmer också väl överens med våra prognoser. Vi har god förmåga idag att hantera naturolyckor men den måste öka ännu mer.

Mer information finns på räddningstjänstens hemsida.

Föregående artikelInbrott i city
Nästa artikelEXTRA: Försvunne pojken återfunnen

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °