3.6 C
Linköping
lördag, januari 23, 2021

58-åring häktas för människorov -polisen letar efter ännu en person

Det var i måndags som en 50-årig man kidnappades i Norrköoing av en tidigare affärspartner och kördes mot Linköping. En 58-årig man greps samma dag och nu häktas han alltså vid Linköpings tingsrätt.

– Vi söker aktivt efter ytterligare en gärningsperson. Sedan får utredningen visa var vi landar, säger chefsåklagare Eva Nemec Nord, till Östnytt.

Det var i måndags som polisen satte upp avspärrningar vid Beatelund och Vänge utanför Linköping. Det med anledning av att polisens tekniker genomförde undersökningar på grund av ett misstänkt människorov.

Vid 17.00 – tiden samma dag greps och anhölls en 58-årig man misstänkt på sannolika skäl. Idag häktades mannen. Det på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och människorov.

– Det har gått i enligt med framställan. Skälen är koalissionsfara och häktningspresumtion, alltså att misstänkta ska häktas vid så allvarliga brott, säger Eva Nemec Nord.

Nekar till brott

Mannen har tidigare nekat till brott och han är hemmahörande i en kommun i södra Sverige, men har tidigare koppling till Norrköping. Mannen är sedan tidigare ostraffad.

– Den misstänkte förnekar att han är inblandad och all kännedom om brottet.  Jag vill inte närmre gå in på detalj över vad som förekommit, eftersom vi har en gärningsman på fri fot, säger Eva Nemec Nord till Östnytt.

Enligt åklagaren är det troligt att det var en slump att människorovet fick sitt avslut i just Beatelund, strax utanför Linköping.

Den bortrövade mannen ska ha undkommit genom att kasta sig ut ur bilen under färd enligt uppgifter till Lkpg.News

EXTRA: Man anhållen efter människorov – Lkpg.News

Föregående artikelMan skadad på jobbet
Nästa artikelNytt bedrägeri mot åldring

RELATERADE ARTIKLAR

På fredagskvällen larmades polisen till Skäggetorps centrum med anledning av ett bråk mellan en...
Polis larmades, under onsdagens förmiddag, till en bostad i Ryd med anledning av ett...
En familj inkom till akutmottagningen under onsdagens kväll i Linköping, då en person hade...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,031FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
3.6 ° C
4 °
2.8 °
70 %
3.6kmh
100 %
lör
2 °
sön
1 °
mån
-0 °
tis
-1 °
ons
-3 °