-0.2 C
Linköping
lördag, november 28, 2020

Digital fullmäktige

Nästa möte i kommunfullmäktige den 24 november blir annorlunda då hälften av ledamöterna träffas fysiskt på morgonen för att fatta ett beslut om att godkänna digital närvaro. Därefter avslutas sammanträdet.

Kommunfullmäktige återupptas sedan digitalt samma dag klockan 11:00 och då med full styrka, 79 ledamöter.

Bakgrunden till förändringen är den snabba smittspridningen i kombination med Folkhälsomyndighetens och regeringens besked angående detta. Kommunfullmäktige i Linköping vidtar den här åtgärden för att kunna genomföra sammanträden utan att ledamöterna samlas fysiskt. För att kunna fatta ett lagligt beslut om att godkänna digital närvaro krävs det att beslutsfattarna träffas vid ett fysiskt möte.

– Jag kan inte nog understryka hur olyckligt jag, resten av kommunfullmäktiges presidium och gruppledarna tycker det är att behöva samlas fysiskt, om än mycket kort och med stor fysisk distans. Men det är juridikenhetens tydliga besked att annars blir inte beslutet om digital närvaro lagligt och giltigt, säger borgmästaren och ordförande i kommunfullmäktige, centermannen Lars Vikinge, i ett pressmeddelande.

Beslutet om att godkänna digital närvaro gäller utan tidsgränser.

RELATERADE ARTIKLAR

Från och med i torsdag 26 november, kan personer över 65 år med symtom...
Undervisningen i Linköpings sex kommunala gymnasieskolor ska delvis ske på distans fram till 31...
Linköpings kommun fortsätter att hålla stora delar av sin verksamhet stängd. Det berättade kommunstyrelsens...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,903FöljareGilla
62FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-0.2 ° C
0 °
-0.6 °
95 %
1kmh
70 %
lör
-1 °
sön
0 °
mån
4 °
tis
4 °
ons
3 °