27.9 C
Linköping
söndag, juni 20, 2021

Digital fullmäktige

Nästa möte i kommunfullmäktige den 24 november blir annorlunda då hälften av ledamöterna träffas fysiskt på morgonen för att fatta ett beslut om att godkänna digital närvaro. Därefter avslutas sammanträdet.

Kommunfullmäktige återupptas sedan digitalt samma dag klockan 11:00 och då med full styrka, 79 ledamöter.

Bakgrunden till förändringen är den snabba smittspridningen i kombination med Folkhälsomyndighetens och regeringens besked angående detta. Kommunfullmäktige i Linköping vidtar den här åtgärden för att kunna genomföra sammanträden utan att ledamöterna samlas fysiskt. För att kunna fatta ett lagligt beslut om att godkänna digital närvaro krävs det att beslutsfattarna träffas vid ett fysiskt möte.

– Jag kan inte nog understryka hur olyckligt jag, resten av kommunfullmäktiges presidium och gruppledarna tycker det är att behöva samlas fysiskt, om än mycket kort och med stor fysisk distans. Men det är juridikenhetens tydliga besked att annars blir inte beslutet om digital närvaro lagligt och giltigt, säger borgmästaren och ordförande i kommunfullmäktige, centermannen Lars Vikinge, i ett pressmeddelande.

Beslutet om att godkänna digital närvaro gäller utan tidsgränser.

RELATERADE ARTIKLAR

Ett nytt kul och coronasäkert konsertkoncept på Skylten har premiär ikväll under namnet Lastkajen...
Igår, måndag 14 juni, började Linköpings kommun med den populära sommargågatan i centrala Linköping....
Som enda kommunen i länet som når det nationella målet på 95 procents bredbandstäckning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
27.9 ° C
29.4 °
27 °
48 %
3.1kmh
20 %
sön
32 °
mån
28 °
tis
19 °
ons
24 °
tor
25 °