27.9 C
Linköping
söndag, juni 20, 2021

Drönare övervakar Ryd och Skäggetorp

Polisen sätter nu i drönare i kampen mot brottsligheten och för att öka tryggheten i Ryd ocj Skäggetorp. Användandet av drönare påbörjades igår, 19 oktober och kommer att pågå fram till och med den 18 januari.

Polismyndighetens benämning för drönare är UAS (Unmanned Aerial System) och arbetet med UAS kan ske dygnet runt på allmänna platser, framför allt vid centrumanläggningar där det bland annat bedrivs handel av narkotika. Syftet är brottsförebyggande och trygghetsskapande.

Beslutet som fattats gäller mellan den 19 oktober 2020 och den 18 januari 2021.

Övervakning med drönare – så funkar det:

Polisen har rätt att bevaka en plats med kamera utan tillstånd om det finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka brott.

Polisen har också rätt att använda filmmaterialet i utrednings- och lagföringsarbetet. Materialet kan alltså komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.

Den som hanterar luftfartyget får inte filma in i bostäder eller andra integritetskränkande platser, utan enbart platser som är allmänna.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var under måndagens eftermiddag, runt 16.30, som en förvirrad älg siktades på Tornby,...
Ni vet sagan om vanten som blev en tumme. Lite så är det med...
Vid 20.30-tiden på onsdagskvällen inträffade en olycka med polisens UAS (drönare) som används i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
27.9 ° C
29.4 °
27 °
48 %
3.1kmh
20 %
sön
32 °
mån
28 °
tis
19 °
ons
24 °
tor
25 °