9 C
Linköping
söndag, november 1, 2020

Äldre par utsatta för grovt bedrägeri – fick taket bortrivet

Det var i tisdags som ett par i 75-årsåldern bosatta i Norsholm utanför Norrköping utsattes för ett grovt bedrägeri. 

De hade fått besök av en man som utgav sig för att komma från kommunen. Mannen uppgav att han hade i uppdrag att besiktiga 70-talshus och blev då insläppt. Under besiktningen hittade mannen “skador” på taket och sa att han hade ett samarbete med en byggfirma som kunde komma och laga skadorna.

Det äldre paret skrev avtal med byggfirman där arbetet skulle kosta hundratusentals kronor. Redan dagen efter var arbetet i gång och halva taket hann rivas innan bedrägeriet uppdagades, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen varnar – fler kan drabbas
Polisen misstänker att fler skulle kunna drabbas och vill därför varna och påminna allmänheten och äldre om att vara kritiska mot okända besökare. Vid besök ska man alltid begära legitimation och försöka att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

RELATERADE ARTIKLAR

Lönedag och pengar på kontot för de flesta av oss. Kanske tänker du att...
  Polisen varnar nu för att en artig och trevlig man ringer upp äldre personer...
Mörkret lägrar sig över Östergötland och för närvarande pågår älgjakten i länet. Det är...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,840FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
9 °
8.9 °
93 %
5.1kmh
98 %
sön
12 °
mån
17 °
tis
11 °
ons
8 °
tor
8 °