6 C
Linköping
tisdag, oktober 20, 2020

Rånvåg i Ryd – polisen söker vittnen

-

Polisen larmades, vid klockan 04.00 till Ryd med anledning av ett personrån.

Två män ska blivit rånade av sex för dem okända manliga gärningspersoner. De blev nertvingade på marken och avtvingade sina kontokort med tillhörande koder och kläder. Polisen har sökt efter gärningspersoner men tyvärr utan resultat. Föremål anträffades på brottsplatsen. Dessa har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Det rör sig troligen om samma personer som gör det här, eller i vart fall några från samma gäng, menar Åsa Willsund, presstalesperson hos Linköpingspolisen. Hon fortsätter:

– Det handlar om unga personer som klivit över en gräns och rånar personer för att stjäla deras jackor, bland annat. Den här typen av brott brukar vi klara upp och vi är dem på spåren då vi gjort vissa beslag i samband med det senaste rånet.

– Vi mpste få stopp på det här då det ör oerhört traumatiskt att bli av med sina värdesaker och kläder på det här sättet, avslutar en bestämd Åsa Willsund.

Det har inträffat flera rån i området Ryd och Lambohov de senaste dygnen och polisen är mycket angelägen om att ta emot fler vittnesuppgifter eller annan information som har med rånen att göra. Tipsa polisen genom att ringa 114 14, fyll i tipsformuläret på polisen.se eller kom in till en polisstation.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen sätter nu i drönare i kampen mot brottsligheten och för att öka tryggheten...
Polisen larmades, vid lunchtid, till centrala Skäggetorp med anledning av ett rånförsök utomhus. En man,...
Polisen larmades, klockan 01.38 natten mot söndag, till Tannefors då två okända gärningspersoner hade...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,760FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
6 ° C
6.1 °
6 °
100 %
3.1kmh
40 %
tis
7 °
ons
12 °
tor
15 °
fre
11 °
lör
9 °