-4.7 C
Linköping
tisdag, mars 19, 2024

Lastbilschaufför togs för rattfylla

Polisen fick, under tisdagens förmiddag,  samtal från en inringare som berättade att en lastbilschaufför höll på att lasta bilar på en biltransport på Roxtorpsgatan i Tornby, Linköping.

Någon eller några av bilarna som skulle lastas på biltransporten var utrustade med alkolås och chauffören kunde inte starta dessa bilar. Han gick då till några andra personer i närheten och bad om hjälp att starta bilarna.

Inringaren tyckte det var ett anmärkningsvärt beteende och fick misstankar om att lastbilschauffören kunde vara påverkad och att det var anledningen till att bilarna inte startade.

Polisen sände ett par trafikpolispatruller till området och när de kom fram hade lastbilschauffören lastat samtliga bilar, förankrat dessa och kört iväg.

Polisen stoppade den aktuella lastbilen på E4 vid Tift och då blåste lastbilschauffören positivt i polisens sållningsinstrument.

Det var en man i 35-årsåldern som fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör, misstänkt för rattfylleri.

RELATERADE ARTIKLAR

Under tisdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en trafikolycka vid trafikplats Linköping Västra. Larmet...
Vid 17.40-tiden larmades räddningstjänsten om gräsbrand intill riksväg 35 utanför Linköping. Det brann i gräset...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-4.7 ° C
-4.1 °
-6.3 °
93 %
2.1kmh
71 %
tis
7 °
ons
6 °
tor
6 °
fre
7 °
lör
7 °