14.5 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Holy Smoke BBQ – en glassbil för vuxna

Holy Smoke BBQ ligger i skånska Högnanäs och är något av en pilgrimsort för den som gillar en riktig BBQ som man gör den ”over there”. Men om man nu inte råkar ha vägarna förbi deras rökeri och restaurang så kommer de hem till dej med sin fullastade Holy Smoke BBQ-bil.

Bilen rattas av göteborgsprofilen, rocklegenden och mångsysslaren Biffen Jansson. Bara han i sig är en attraktion som alltid har en historia om några av rockens största till övers. Under det korståg man valt att kalla Holytrail, besöker man både Linköping och Norrköping varje onsdagseftermiddag udda veckor och lämnar över de godsaker som kunden beställt och betalat i förväg. Turerna kommer dock att uppdateras, så håll utkik på deras hemsida. Länk finns längre ner.

Några öl

-Det hela började med att jag var nere hos dem i Högnäs under sommaren och så blev det som det blev, vi tog några öl och jag sa nåt i stil med ”skaffa en glassbil så kan jag leverera varorna till kunder runt om i landet, berättar Biffen på sitt charmiga vis och som om det inte fanns ett enda problem i världen.

– Efter några dagar ringde Johan som ägaren heter och sa att ”nu har jag skaffat en glassbil” och så var det bara att köra igång, skrattar Biffen och visar upp de familjelådor man saluför. I dessa finns allt man behöver för en lyckad BBQ. Olika rökta köttdetaljer av fläsk, nöt och kyckling, såser, grönsaker och andra tillbehör. Det är bara ölen eller vad man nu vill dricka till, som man får skaffa från annat håll.

Korståg

Här kan du läsa mer om Holy Smoke BBQ, beställa mat och lära dej mer om den sköna konst som BBQ är.

Biffen i korthet:

Biffen Jansson, ja han heter sedan många år Biffen, det var nämligen ingen som visste vad han var döpt till så det var lika bra att byta till Biffen på riktigt. Mest känd blev han när han var med i en tidig upplaga av Villa Medusa, den omtalade dokusåpan. Han var även med i Club Goa. även det en dokusåpa, han har gjort inhopp i långköraren Vita lögner på tv men mest känd är han som turnéledare och gitarrtekniker åt, bland annat, In Flames, The Hives, Hardcore Superstar, Clawfinger. Han har jobbat med Slash, Motörhead och ja, i princip alla som är något i rockbranschen.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen larmades polisen till Elgiganten i Linköping. Två män hade stulit i butiken. När...
Det var klockan 19.45 på lördagskvällen som larm inkom om singelolycka på Södra Oskarsgatan...
Vid 18-tiden larmades räddningsenheter till en trafikolycka på Tornbyvägen i Linköping. Vid korsningen till Bergsvägen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
14.5 ° C
15 °
13.3 °
70 %
5.1kmh
89 %
lör
16 °
sön
12 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
16 °