-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Stora störningar på E4 efter lastbilsolycka – föraren misstänkt för brott

Strax före klockan elva larmades räddningstjänst, ambulans och polis till E4 södergående riktning i höjd med Tallboda utanför Linköping. En lastbil hade vält och blockerade båda körfälten efter att ha kört in i ett brofäste.

Båda körfälten i södergående riktning stängdes av i samband med arbetet på platsen. All trafik står stilla. I norrgående körfält är ett körfält avstängt men där tar sig trafikanter förbi olycksplatsen med begränsad hastighet.

Trafiken i södergående riktning kommer troligtvis att påverkas under hela eftermiddagen då det tar lång tid att bärga en stor lastbil.

Enligt en rapport från räddningsledaren på plats så har lastbilen kolliderat med en stillastående personbil som var placerad i vägrenen. Det fanns lyckligtvis ingen person i detta fordon. Föraren av lastbilen har skadat en axel i samband med olyckan. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik där man kommer att utreda om föraren av lastbilen kan ha gjort sig skyldig till brott.

Polis på plats tillsammans med trafikverket jobbar för att så snart som möjligt hjälpa de bilister som sitter fast i köerna. Trafiken söderut dirigeras om/hänvisas till att köra via Norsholm.

Polisen vädjar till trafikanterna i kön att inte tränga sig förbi andra bilar för att snabbare komma fram. Det ökar riskerna för fler olyckor. Att vända i kön innebär inte bara att man utsätter andra för fara utan också att man gör sig skyldig till brott.

Den senaste uppgiften gör gällande att trafiken ska kunna flyta normalt vid 23.00-tiden på onsdagskvällen.

Uppdatering
Klockan 20.40 meddelar trafikradion att ett körfält öppnas upp i södergående riktning.

RELATERADE ARTIKLAR

Under tisdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en trafikolycka vid trafikplats Linköping Västra. Larmet...
Strax efter klockan 17 larmades räddningsenheter till en trafikolycka på E4 utanför Norrköping. I höjd...
Det var strax innan klockan 23 som larm inkom om viltolycka på E4 mellan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °