Lastbil välte över personbil på E4

FOTO: LKPG.NEWS

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på E4 utanför Linköping. 

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 14.47. Enligt de första uppgifterna ska en lastbil med släp ha vält över en personbil mellan Tornby och Tift. En person befaras vara fastklämd, oklart om skadad. Flera lättare kollisioner ska också ha uppstått mellan andra fordon i kön där bland annat en husbil är inblandad.

Utöver lastbilen med släp så var sju personbilar inblandade. Totalt 15 personer, varav 3 har förts till sjukhus med ambulans. Polisen har inte uppgifter om skadeläget.

Polisen har gripit lastbilschauffören, en man i 30-årsåldern. Han är misstänkt för vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Mannen togs med för provtagning och kommer sedan att förhöras.

Ingen av de fyra personer som har förts till sjukhus ska ha varit allvarligt skadad. Vad gäller bärgningsarbetet är en prognos att det ska vara klart runt midnatt. Gripandet av lastbilschauffören har hävts. Misstankarna kvarstår.