Linbike stänger stationer på grund av stölder och vandalism

Pressbild

Linbike, som hyr ut elcyklar, stänger nu ner sina stationer i Skäggetorp och vid universitet efter att dessa varit utsatta för både stölder och förstörelse. Detta skriver Linbike på sin hemsida men även Östnytt har berättat om de problem som finns.

Linbike är ett kommunalt bolag som hyr ut elcyklar i Linköping. Detta har man gjort sedan förra året och i Linköpings tätort finns ett stort antal stationer där man kan hämta och lämna en hyrd cykel. Detta har dock inte varit helt utan problem och sedan en tid tillbaka har stationen i Ryd stängts ner och nu väljer bolaget alltså att stänga ytterligare två stationer, dels en i Skäggetorp och den vid universietet. Det är oklart när eller ens om, dessa kommer att öppna igen.

Här kan du läsa mer om Linbike.