12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Fira digital midsommar

På grund av coronapandemin kan ett traditionellt midsommarfirande inte genomföras på samma sätt som traditionen bjuder. Det har Folkungagillet löst genom att spela in midsommardanser som visas digitalt.

Folkungagillet  anordnar  traditionellt midsommarfirande i Trädgårdsföreningen har i år valt att spela in midsommardanser för att kunna sprida midsommarglädje och bibehålla traditioner.

– Tanken är att filmen också ska kunna visas på de äldreboenden som i vanliga fall får besök av Folkungagillet till midsommar, men som vi inte kan komma till i år, säger Emma Busk Winquist, Folkungagillet, i ett pressmeddelande.

Viktigt att tänka på inför midsommar

• Det är viktigt att vi undviker större middagar, fester och folksamlingar. Tillsammans hjälps vi åt med att bromsa smittspridningen.
• Alla förväntas följa myndigheternas rekommendationer och visa omtanke om andra. Tänk på att hålla avstånd, nys i armvecket och stanna hemma vid symtom. Besök inte äldre släktingar och vänner. Ring istället ett extra samtal till dina nära och kära.
• Passa på att vara ute under midsommar.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °