Kvinna misshandlad i hemmet

FOTO: ARKIV

Under torsdagens morgon inkom samtal till polisen om att en kvinna skulle ha blivit misshandlad i sin bostad i södra Östergötland.

Polisen åkte till platsen och träffade en kvinna som hade tecken på att hon blivit misshandlad i sin bostad. Ambulans kallades också till platsen och tog hand om kvinnan, men det är ännu inte klarlagt vilka skador hon har. Polisen har hållit förhör med den drabbade kvinnan, som är i 30-årsåldern och en utredning om misshandel är påbörjad.

Den som misstänks är en man som den drabbade kvinnan har en relation med. Han är i 40-årsåldern och han anträffades och greps i närheten av brottsplatsen. Han fördes till polisstationen för förhör och därefter kommer polisen att kontakta åklagare som fattar beslut om den fortsatta förundersökningen.

Efter de inledande utredningsåtgärderna har brottsrubriceringen ändrats till grov kvinnofridskränkning.