-4.7 C
Linköping
tisdag, mars 19, 2024

Kommunanställda får bonus – 500 i extra friskvårdsbidrag

Linköpings kommun ger nu sina anställda 500 kronor extra för sina insatser under coronapandemi. Detta i form av ett extra friskvårdsbidrag.

Många av de månandsanställda inom kommunen har jobbat extra hårt, fått byta arbetsuppgifter eller fått arbeta på distans.

– Alla har gjort en stor insats och vi har jobbat tillsammans på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare. Vi som arbetsgivare vill därför rikta ett tack till var och en i form av en tillfällig utökning av friskvårdspengen, säger Kristdemokraten Denise Cassel , kommunalråd och ansvarig för personalfrågor i kommunstyrelsen, ett uttalade på kommunens hemsida.

Månadslön

Den som är anställd och med månadslön som jobbat under april kommer att få 500 kronor extra i friskvårdspeng för 2020. Även timavlönade medarbetare som varit i aktivt arbete någon gång under april 2020 kommer att få bonusen.

– Chefernas och medarbetarnas engagemang var avgörande och jag vill ge beröm till kommunens alla anställda för det som gjorts under våren samtidigt som jag ser att hösten kan innebära nya påfrestningar. Vi har en fantastisk personal som klarat av det här under lång tid, men det är inte över. Vi måste vara beredda på att klara hösten också. Det är viktigt att alla tar till vara alla chanser till återhämtning som ges och där användning av friskvårdspeng kan vara en påminnelse om det, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör, i samma pressmeddelande.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Det finns nu gott om tider för vaccinering i Östergötland rapporter Region Östergötland på...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-4.7 ° C
-4.1 °
-6.3 °
93 %
2.1kmh
71 %
tis
7 °
ons
6 °
tor
6 °
fre
7 °
lör
7 °