4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Trafikstörningar att vänta när Haningeleden byggs om

I dagarna börjar man bygga om Haningeleden. Detta är en av åtgärderna för att få trafiken på Yttre ring ska flyta bättre.

Haningeleden kommer att byggas om vid korsningen mot Söderleden. Tillfarten från öster kommer att få två körfält rakt igenom korsningen. Sträckan är cirka 250 meter väster och öster om korsningen mot Söderleden.

-Syftet är att få ett bättre flyt i trafiken och minska köerna under morgontimmarnas rusningstrafik, berättar projektledare Per-Oldfeldt, i ett pressmeddelande.

Arbetet, som påbörjas i veckan, ska vara färdigt den sista augusti.

Trafiken ska flyta bättre

Det här är en av flera åtgärder som gjorts för att trafiken ska flyta bättre på Yttre ring. Tidigare har Kallerstad-, Gumpekulla-, Valla- och Garnisonsrondellerna åtgärdats. Efter Haningeleden ska förbättringar göras av Lambohovsleden.

– Till grund för åtgärderna finns det en analys som har pekat ut var trafiken korkar igen. När vi har kommit till Lambohovsleden har vi gått igenom hela listan, fortsätter han.

Trafiken påverkas

Under byggtiden är framkomlighet på Haningeleden begränsad. Ett körfält i varje riktning kommer att vara öppet. Trafiksignalen kommer att påverkas. Gång- och cykelvägen kommer att vara öppen, men trafiksignalen kan påverkas även här.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 16.30-tiden larmades räddningsenheter till en singelolycka på Haningeleden i Linköping. I höjd med Grenadjärvallen...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 90-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °