-0.2 C
Linköping
söndag, januari 24, 2021

Trafikstörningar att vänta när Haningeleden byggs om

I dagarna börjar man bygga om Haningeleden. Detta är en av åtgärderna för att få trafiken på Yttre ring ska flyta bättre.

Haningeleden kommer att byggas om vid korsningen mot Söderleden. Tillfarten från öster kommer att få två körfält rakt igenom korsningen. Sträckan är cirka 250 meter väster och öster om korsningen mot Söderleden.

-Syftet är att få ett bättre flyt i trafiken och minska köerna under morgontimmarnas rusningstrafik, berättar projektledare Per-Oldfeldt, i ett pressmeddelande.

Arbetet, som påbörjas i veckan, ska vara färdigt den sista augusti.

Trafiken ska flyta bättre

Det här är en av flera åtgärder som gjorts för att trafiken ska flyta bättre på Yttre ring. Tidigare har Kallerstad-, Gumpekulla-, Valla- och Garnisonsrondellerna åtgärdats. Efter Haningeleden ska förbättringar göras av Lambohovsleden.

– Till grund för åtgärderna finns det en analys som har pekat ut var trafiken korkar igen. När vi har kommit till Lambohovsleden har vi gått igenom hela listan, fortsätter han.

Trafiken påverkas

Under byggtiden är framkomlighet på Haningeleden begränsad. Ett körfält i varje riktning kommer att vara öppet. Trafiksignalen kommer att påverkas. Gång- och cykelvägen kommer att vara öppen, men trafiksignalen kan påverkas även här.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 00.55 kom SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 35 vid Vårdsbergs kyrka...
Polis larmades, nu på morgonen, till en parkering i Ödeshög med anledning av en...
Nu står julen snart för dörren och idag börjar polisens insatsvecka mot hastighet. En...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,033FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.2 ° C
0 °
-0.6 °
93 %
0.5kmh
90 %
sön
1 °
mån
-1 °
tis
-2 °
ons
-2 °
tor
-4 °