11.4 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Får sälja öl på distans

Nu kan det lokala mikrobryggeriet, Centralbryggeriet börja sälja folköl på distans.

Många företag har drabbats hårt under Coronapandemin. Linköpings kommun har därför infört flera stödpaket för att hjälpa det lokala näringslivet och i den stödlinjen tillåter man nu Centralbryggeriet att sälja folköl på distans.

Hemleveranser

Beslutet innebär att Centralbryggeriet som komplement till att sälja folköl på plats på bryggeriet nu efter förbeställning kan leverera folköl dit kunden vill. Det kan vara hemmet eller en alternativ utlämningsplats.

– Vi är tacksamma för att beslutet gick igenom på ett smidigt sätt, i dessa tider vill man gärna lägga energi på annat än ansökningar för att försöka hålla uppe den del av verksamhet som fortfarande finns. Detta kommer förhoppningsvis ge en ökad försäljningskanal, säger Viktor Hansen på Centralbryggeriet.

Den styrande Alliansen anser att det är viktigt att möjliggöra för den som startar och driver företag ska ha det smidigt i Linköping oavsett om det är ett café, ett teknikföretag, ett lantbruk eller ett mikrobryggeri.

– Vi ska låta entreprenörer göra det som de gör bäst: att driva sina företag. Alliansen är övertygade om att det är så som fler företag växer fram och jobben blir fler. Det är många företag som har det tufft nu med rådande läge. Om kommunen kan hjälpa till för att underlätta för företagare att hitta andra sätt att nå ut så är det vårt uppdrag att göra det, säger Annika Krutzén (M), kommunalråd och ordförande för Social- och omsorgsnämnden i Linköpings kommun.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.4 ° C
12 °
10.7 °
86 %
3.6kmh
100 %
lör
11 °
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
16 °