-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Strandfiket öppnar – Ett säkert vårtecken

Mickey’s strandfik , nedanför hotell Scandic City, har utvecklats varje år med olika familjära attraktioner. caféet har genom åren erbjudit olika verksamheter som attraherar många som promenerar längs med Stångåns strand.

Allt fler människor har upptäckt Mickey’s strandfik och det leder till att han kan fortsätta att satsa offensivt. Förra sommaren öppnade Gharib en niohåls äventyrsminigolfbana byggts och den lockade många besökare.

Premiäröppnar

Idag, Långfredagen, öppnade äntligen Mickey fiket igen. Öppnandet av utomhuscaféet har blivit ett säkert vårtecken för Linköpingsborna. Mickey är inte orolig för att cafégästerna inte ska dyka upp även under dessa coronatider.

─ Jag tror att vädret är tillräckligt bra nu under påsken för att folk ska vilja gå ut och fika under sina Stångåpromenader. Vi har gott om plats så att det är lätt att hålla avstånden. Äventyrsgolfen är ju också en lämplig aktivitet om man vill ha roligt utan att trängas, säger Gharib och fortsätter.

─ Vi brukar ha mycket med spontanbesök av folk som fikar eller köper glass. Vi hyr även ut till företag, grupper och till privatpersoner under april till september och Tyvärr saknar folk toaletter i närområdet och förhoppningsvis kommer kommunen att fixa till det snart. Beachen bredvid strandfiket är populärt för solbadande Linköpingsbor och en dusch skulle inte vara helt fel, menar Mickey Gharib som driver strandfiket sedan några år tillbaka.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °