11.6 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

LFC rustar inför allsvenska starten

Linköpings FC står väl rustade inför en ny  allsvensk omgång. Just nu pågår spel i Svenska cupen och träningsmatcher men den 4e april är det dags att bänka sig i Linköping Arena för den första hemmamatchen i allsvenskan. LFC tar då emot  KIF Örebro DFF

Ny klubbdirektör, Frida Andersson från Småland, ett antal nya spelare värvades under senhösten och några spelare förlängde sina kontrakt med klubben.

I februari förstärktes a-lagstruppen med ytterligare två spelare. Ebere Orji från Umeå och Sophie Sundqvist från Malmö blev då klara att dra på sig LFC-tröjan.

̶  Sophie har gjort ett gott intryck på oss och i henne får vi en kraftfull forward som jobbar väldigt hårt och kan hota både i djupled och i huvudspelet. Gör man sju mål i ett lag som åker ur, och blir uttagen till U23-landslaget, sitter man naturligtvis på vissa individuella kvaliteter, säger sportchef Olof Unogård. Sophie som har kontrakt på två år, kommer träna med laget fredag/lördag och finnas med i söndagens matchtrupp i cupmötet mot Göteborg.

Spelare från Umeå

Den nigerianske spelaren Ebere Orji ansluter från Umeå IK och har tidigare representerat Mallbackens IF och Umeå IK ytterligare en gång. Orji stod för elva mål i fjolårets upplaga av Elitettan och var en starkt bidragande orsak till Umeås avancemang till OBOS Damallsvenskan. Ebere Orjis kontrakt är skrivet på ett år.

̶  Linköpings FC är en stor klubb i OBOS Damallsvenskan och det har varit en dröm att få spela där, en dröm som nu blivit sann och det ska bli så spännande. Jag kommer göra mitt bästa, samarbeta med mina lagkamrater och arbeta hårt för att vinna flera titlar, säger Ebere Orji som har gjort 15 A-landskamper för Nigeria och  fem mål.

̶  Jag tyckte att Ebere stundtals var en av Elitettans bästa spelare i fjol och hon kommer förhoppningsvis tillföra ytterligare spets till vår offensiv. Jag tycker också det är en fördel att hon känner till svensk fotboll efter sina tre år här och det har förstås också möjliggjort väldigt pålitliga referenser från olika håll, menar Olof Unogård.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 00 och 07...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
11.6 ° C
12 °
11.2 °
73 %
3.6kmh
40 %
fre
11 °
lör
16 °
sön
14 °
mån
15 °
tis
15 °