-4.1 C
Linköping
tisdag, januari 26, 2021

Händelserik natt för polisen

Strax före 01.00 natten mot torsdag och vid en rutinkontroll av en bilist i stadsdelen Ryd i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri. Förare var en man i 60-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. En passagerare i bilen, en kvinna i 30-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav och även hon fick följa med för provtagning och förhör.

En halvtimme senare åkte polisen  till Bygärdesgatan i Linköping med anledning av uppgifter om en dikeskörd bil. När polisen kom till platsen uppstod misstankar om att föraren kunde ha varit drogpåverkad. En man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och alkoholrattfylleri. En annan man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör på grund av misstanke om ringa narkotikabrott eget bruk.

Klockan 01.55 polisen fick samtal om två mycket kraftigt påverkade män i receptionen på ett hotell i centrala Linköping. Båda två omhändertogs för berusning och den ena av dem, en man i 20-årsåldern var nära medvetslöshet varför han skjutsades till akuten. Han misstänks nu för ringa narkotikabrott eget bruk.

Väktare kallade på polisen efter att skadegörelse hade upptäckts på en skola i Linghem. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att 25 glasrutor hade krossats på skolan.

Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse. Polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser från Linghemsskolan under kvällen/natten. Tipsa polisen på 114 14.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades, under onsdagens förmiddag, till en bostad i Ryd med anledning av ett...
På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en villabrand utanför Linghem. Enligt larmet, som...
Polis, ambulans och räddningstjänst larmades, under natten mot torsdag, till trafikplats Ryd med anledning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,043FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-4.1 ° C
-4 °
-4.4 °
86 %
4.6kmh
90 %
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-4 °
fre
-6 °
lör
-8 °