3.5 C
Linköping
fredag, januari 22, 2021

Nu öppnas Hamngatan igen

Idag öppnades alla körfält för biltrafik på Hamngatan. Efter en ganska hård kritik ändrade sig politikerna i höstas vad det gäller kollektivtrafikkörfälten på Hamngatan och nu genomförs förändringen.

– Vi vet att många har väntat på den här dagen och nu är den här, i eftermiddag är alla filer på Hamngatan öppna för biltrafik. Vi hoppas att detta kommer medföra att trafiken flyter på bättre i framförallt rusningstrafiken, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och tillägger.

– Samtidigt som Hamngatan öppnas för trafik så pågår arbetet med att säkra upp luftkvaliteten i innerstaden och under året kommer flera förslag att presenteras.

Det var den borgerliga Alliansen för Linköping som förslog att Hamngatan och Tullbron skulle öppnas helt för biltrafik igen, vilket skulle innebära ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten.

─ Alliansen lovade efter valet 2018 att öppna Hamngatan och Tullbron. Nu levererar vi på den punkten. Ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten kommer att förbättra framkomligheten på dessa platser och göra att trafiken flyter bättre, säger en ångerfull Muharrem Demirok och fortsätter.

─ Utfallet av kollektivtrafikkörfälten blev inte fullt ut så som vi tänkt, därför öppnar vi nu upp gatan och prövar andra verktyg för att sänka partikelhalterna. Trafikplanering kan inte bygga på prestige utan man måste våga ompröva tidigare tagna beslut, menar Muharrem Demirok.

RELATERADE ARTIKLAR

Phanta har talang

Phanta är världens hungrigaste, klumpigaste och mest stressade man. Trots detta kommer han...
Flera regioner i Sverige, däribland Region Östergötland, har fått vaccin från Moderna som har...
Snart är det dags att välja gymnasieskola och en viktig del i detta är...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,032FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
3.5 ° C
4 °
3 °
81 %
7.2kmh
90 %
lör
3 °
sön
1 °
mån
-2 °
tis
-3 °
ons
-3 °