-7.9 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Nu öppnas Hamngatan igen

Idag öppnades alla körfält för biltrafik på Hamngatan. Efter en ganska hård kritik ändrade sig politikerna i höstas vad det gäller kollektivtrafikkörfälten på Hamngatan och nu genomförs förändringen.

– Vi vet att många har väntat på den här dagen och nu är den här, i eftermiddag är alla filer på Hamngatan öppna för biltrafik. Vi hoppas att detta kommer medföra att trafiken flyter på bättre i framförallt rusningstrafiken, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och tillägger.

– Samtidigt som Hamngatan öppnas för trafik så pågår arbetet med att säkra upp luftkvaliteten i innerstaden och under året kommer flera förslag att presenteras.

Det var den borgerliga Alliansen för Linköping som förslog att Hamngatan och Tullbron skulle öppnas helt för biltrafik igen, vilket skulle innebära ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten.

─ Alliansen lovade efter valet 2018 att öppna Hamngatan och Tullbron. Nu levererar vi på den punkten. Ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten kommer att förbättra framkomligheten på dessa platser och göra att trafiken flyter bättre, säger en ångerfull Muharrem Demirok och fortsätter.

─ Utfallet av kollektivtrafikkörfälten blev inte fullt ut så som vi tänkt, därför öppnar vi nu upp gatan och prövar andra verktyg för att sänka partikelhalterna. Trafikplanering kan inte bygga på prestige utan man måste våga ompröva tidigare tagna beslut, menar Muharrem Demirok.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-7.9 ° C
-6.8 °
-8 °
86 %
4.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-4 °
lör
-8 °