-4.6 C
Linköping
söndag, januari 17, 2021

Rådigt ingripande av grannar – äldre dam hade ramlat hemma

Polisen kontaktades  vid 12.20-.tiden på tisdagen av ett par som var oroliga för sin granne i centrala Linköping. Grannen är en kvinna i 85-årsåldern. Hon hade inte tagit in sin morgontidning och hade persiennerna neddragna, vilket var ovanligt för att vara mitt på dagen. De oroliga grannarna hade försökt få kontakt med kvinnan, men utan att lyckas.

Polisen fick tag i en anhörig som kunde följa med en polispatrull till bostaden och låsa upp dörren. Kvinnan i 85-årsåldern hade ramlat, men var vid liv. Hon hade inte kunnat ta sig upp på egen hand. Ambulans larmades till adressen och hon fördes till sjukhus. Utan rådiga grannar kunde olyckan ha fått allvarligare konsekvenser.

Föregående artikelPerson påkörd i Skäggetorp
Nästa artikelBil i diket på E4

RELATERADE ARTIKLAR

Vid halv tre-tiden natten mot lördagen inkom larm om brand i ett stall nära...
Vid 13-tiden larmades räddningstjänst och polis om tågurspårning i höjd med fjärrbussterminalen i Linköping. Ett...
Tisdagen den 19 januari sker det ett digitalt seniormöte. Medverkar gör bland andra Louise...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,028FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-4.6 ° C
-4 °
-5 °
93 %
1kmh
90 %
sön
-3 °
mån
-2 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
4 °