En död i viltolycka

Läsarbild

SOS-larm till polisen vid klockan 05.36 om trafikolycka på riksväg 35 i Grebo. Enligt SOS är olycksplatsen i höjd med Grebo. Enligt SOS ska en bil ha krockat med en hjort.

Riksväg 35 stängs av i båda riktningarna vid 06.00 – tiden
Det är två bilar som kört i vardera körriktningen och krockat med hjortar. En av bilarna har kört i diket och en person har skadats allvarligt. Man kallade på eftersöksjägare till olycksplatsen.

Trafiken dirigeras i skrivande stund växelvis förbi olycksplatsen.

En bilist har kört på en hjort. Bilen fick skador men föraren är oskadd. Bilen bärgades. Den andra bilen är en ambulans som också kört på en hjort och sedan kört i diket. Två personer i ambulansen, båda personal, har skadats, en mycket allvarligt. Ambulansen har bärgats.

Uppdatering

De båda drabbade personerna i ambulansen var båda män i 50-årsåldern. Föraren skadades så allvarligt att han avled på olycksplatsen och passageraren skadades också, oklart hur allvarligt. Den avlidnes anhöriga är underrättade. Trafikolyckan kommer att utredas av polisen och inledningsvis finns det ingen misstanke om brott.

Läsarbild