3.3 C
Linköping
lördag, oktober 31, 2020

Kollektivtrafikkörfält tas bort

Nu ändrar sig politikerna i kommunen när det gäller kollektivtrafiken på Hamngatan och Tullbron. Efter att fått en hel del kritik över hur trafiken organiseras på dessa gator viker man ner sig och lyssnar på bilisternas synpunkter.

Den borgerliga Alliansen för Linköping föreslog på Samhällsbyggnadsnämnden att Hamngatan och Tullbron öppnas upp helt för biltrafik, vilket innebär ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten.

─ Alliansen lovade efter valet 2018 att öppna upp Hamngatan och Tullbron. Nu levererar vi på den punkten. Ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten kommer att förbättra framkomligheten på dessa platser och göra att trafiken flyter bättre, säger Muharrem Demirok (C) kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Kommunfullmäktige avgör

Allians för Linköping lägger fram ett eget förslag som skiljer sig från det som idag finns i handlingarna. Förslaget innebär också att ärendet kommer att behöva lyftas till kommunfullmäktige för beslut.

─ Utfallet av kollektivtrafikkörfälten blev inte fullt ut så som vi tänkt, därför öppnar vi nu upp gatan och prövar andra verktyg för att sänka partikelhalterna. Trafikplanering kan inte bygga på prestige utan man måste våga ompröva tidigare tagna beslut, menar Muharrem Demirok.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen gjorde en anmälan om stöld strax efter klockan 18.00 på fredagskvällen. Detta efter...
Från 30/10 klockan 19:20 till 1/11 klockan 07:00 är tågtrafiken mellan Norrköping...
Nu meddelar Linköpings kommun att man stänger ner stora delar av sin...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,836FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
3.3 ° C
4 °
2.8 °
100 %
3.1kmh
79 %
lör
10 °
sön
12 °
mån
15 °
tis
11 °
ons
9 °