19.7 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Kollektivtrafikkörfält tas bort

Nu ändrar sig politikerna i kommunen när det gäller kollektivtrafiken på Hamngatan och Tullbron. Efter att fått en hel del kritik över hur trafiken organiseras på dessa gator viker man ner sig och lyssnar på bilisternas synpunkter.

Den borgerliga Alliansen för Linköping föreslog på Samhällsbyggnadsnämnden att Hamngatan och Tullbron öppnas upp helt för biltrafik, vilket innebär ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten.

─ Alliansen lovade efter valet 2018 att öppna upp Hamngatan och Tullbron. Nu levererar vi på den punkten. Ett borttagande av kollektivtrafikkörfälten kommer att förbättra framkomligheten på dessa platser och göra att trafiken flyter bättre, säger Muharrem Demirok (C) kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Kommunfullmäktige avgör

Allians för Linköping lägger fram ett eget förslag som skiljer sig från det som idag finns i handlingarna. Förslaget innebär också att ärendet kommer att behöva lyftas till kommunfullmäktige för beslut.

─ Utfallet av kollektivtrafikkörfälten blev inte fullt ut så som vi tänkt, därför öppnar vi nu upp gatan och prövar andra verktyg för att sänka partikelhalterna. Trafikplanering kan inte bygga på prestige utan man måste våga ompröva tidigare tagna beslut, menar Muharrem Demirok.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 15.30-tiden larmades polisen om bostadsinbrott i Linghem. Flera patruller skickades till platsen för att...
Under måndagen meddelade Göta hovrätt sin dom i Esmeraldafallet. Hovrätten skärper straffet och dömer...
Vid 13.20-tiden på söndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på Stjärnorpsvägen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20.2 °
17.5 °
91 %
2.1kmh
90 %
mån
20 °
tis
24 °
ons
23 °
tor
24 °
fre
27 °