19.8 C
Linköping
torsdag, juli 29, 2021

Linköpings FC värvar ny back

En viss besvikelse kunde spåras hos LFC och deras supporter över att laget hamnade på en femteplats i årets Damallsvenska. Det blev också ett tapp för laget när högerbacken Anna Oscarsson lämnade LFC för att gå över till Eskilstuna United.

Men uppbyggnaden inför nästa säsong pågår redan för fullt i klubben. LFC har redan sju spelare kontrakterade och nyligen hittade LFC också en ersättare till Anna. Det blir Ronja Aronsson, från fjolårsmästarna Piteå IF DFF som nu går in i truppen. Kontraktet är skrivet på två år och Aronsson ansluter i januari.

─ Vi bestämde oss ganska tidigt för en förändring på högerbacksplatsen och har haft Ronja högst upp på önskelistan ett bra tag nu. Det känns otroligt skönt att vi är i hamn och Ronja är en klockren “LFC-värvning”; 22 år men redan en meriterad och rutinerad spelare, bofast i U23-landslaget och som bankar ordentligt på A-landslagsdörren, säger manager Olof Unogård.

En av de yngsta

Aronsson var som 13 åring en av de yngsta att debutera i Damallsvenskans historia och hon har spelat nio säsonger för Piteå. Hon har även förekommit flitigt i olika ungdomslandslag och var bland annat med och vann U19-EM i Israel 2015. Så sent som i september i år kom första kallelsen till A-landslaget till EM-kvalet borta mot Lettland.

─ Linköping har för mig alltid varit en professionell förening med väldigt bra placeringar i damallsvenskan genom åren. De har även alltid spelat en passningsorienterad, anfallsinriktad fotboll vilket jag själv som individ gillar att spela. Varför jag till slut bestämde mig för LFC är för att jag tror att det är en klubb jag kan utvecklas och ta nästa steg i. Jag har fått en väldigt bra bild av Olof och över hur man kommande säsonger ska jobba för att få en stark lagsammanhållning, för att sen kunna få ut mer som lag. Jag är jätteglad över att tillhöra LFC de två kommande säsongerna och ser framemot att fightas för en medalj igen nästa år, säger blir Ronja Aronsson i en kommentar.

RELATERADE ARTIKLAR

Den rekordväxande modeflugan elsparkcyklar har på kort tid intagit Sveriges större städer. Framförande av...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Nu kan personer som är över 65 år välja om de vill få Astras...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
19.8 ° C
20.3 °
18.1 °
59 %
5.1kmh
20 %
tor
18 °
fre
21 °
lör
20 °
sön
19 °
mån
20 °