0.1 C
Linköping
måndag, april 19, 2021

Läns HVB-hem öppnas i Norrköping

Länets kommuner och Region Östergötland har kommit överens om att starta ett gemensamt hem för vård och boende för barn och unga (HVB-hem).

Boendet kommer att ha sin geografiska placering i Norrköpings kommun, och syftet med samarbetet är att stärka samplaneringen och utveckla vården för de mest utsatta barnen.

HVB-hemmet kommer att ha 10 platser för barn och unga. Verksamheten beräknas starta i april 2020.

─ Detta är ett nytt steg i Östergötland där kommuner och regionen har hittat en gemensam lösning att stödja unga nära sin hemort som har behov av ett hem för behandling där vården utformas tillsammans med skola, familjen och fritiden. Det ger förutsättningar för en utvecklad vård för våra mest utsatta barn och unga, säger Helena Balthammar (S), regionråd i en kommentar.

Region Östergötland ansvarar för bemanning med bland annat psykolog, läkarresurs och sjuksköterska, medan kommunerna ansvarar för bemanning med behandlingsassistenter och omsorgspersonal.

Målet med ett gemensamt HVB-hem är att kunna ge en samordnad vård från Barn- och ungdomspsykiatrin och respektive kommuns socialtjänst, att kunna tillvarata familjens egna resurser och inkludera skola och fritid samt att utveckla en hållbar vårdkedja

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 12.30-tiden på lördagen körde en bil in i flera stillastående alternativt, parkerade bilar...
Det börjar klarna lite om vad som kan ha utlöst torsdagens brutala mord i...
Under kommande vecka kan den som är nyfiken på vad man har för sig...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
0.1 ° C
2 °
-2 °
100 %
1kmh
39 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
5 °
fre
7 °