Maxad utställning på Passagen

Foto: Lkpg.News

Under torsdagskvällen hölls det vernissage för Max Books utställning “Uppe vid stora vägen”. Den finns att se på Passagen fram till och med den trettonde november

Max Book (född 1953) är en av våra stora och banbrytande konstnärer. Han debuterade redan 1979 som Passagens chef Lars – Ove Östensson påpekade i sitt inledande tal och fortsatte sedan att kort berätta om sina möten med den mytomspunne konstnären. Hans tavlor är ofta stora, målade i dova färger och med något skevt över sig. Man skulle kunna kalla honom postmodernist samt att det finns något apokalyptiskt över hans, ofta, gigantisk stora målningar.

Lars- Ove Östensson och Max Book.
Foto: Lkpg.News

Allt är dock inte vad det synas vara utan hans konst är fylld av humor och referenser till den brittiske komikern Benny Hill, vilket både Lars – Ove Östensson och Max Book själv, är noga med att poängtera. Passande nog passade konsthallschef Östensson på att överräcka en LP med just Benny Hill till Max Book som såg både glad och lite rörd ut.

Foto: Lkpg.News