8.9 C
Linköping
tisdag, oktober 19, 2021

Skola och socialtjänst ska samarbeta

Nu ska Linköpings kommun satsa på ett utökat samarbete mellan skola och socialtjänst för att kunna fånga upp ungdomar i behov av hjälp innan det är försent.

2012 införde det dåvarande borgerliga Alliansstyret en samverkansgrupp vars syfte var att förbättra samverkan mellan skolan och socialtjänsten kring elever i behov av hjälp och stöd.

Detta arbetssätt har senare visat sig vara mycket uppskattat och bidragit till att ungdomar i behov av hjälp har kunnat fångas upp i ett tidigt stadium och stöd har kunnat erbjudas hela familjen.

Hittills har dessa samverkansgrupper funnits på vissa skolor men nu läggs ett uppdrag att säkerställa att de ska finnas tillgängliga på samtliga kommunala grundskolor.

– Vi måste bli bättre på att fånga upp barn som är behov av stöd mycket tidigare. Samverkansgrupperna ger oss den möjligheten. I och med detta samarbete kommer fler barn att få hjälp tidigare och förhoppningsvis kan vi minska antalet tvingande åtgärder, säger Annika Krutzén (M), ordförande i Social- och omsorgsnämnden.

Kommunen tittar även på att kunna införa något liknande system i Bildningsnämndens verksamheter.

RELATERADE ARTIKLAR

Länsförsäkringar Östgöta har påbörjat en resa där organisationen vill uppnå en idrottslig sponsring som...
Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär...
Mellan den 16 oktober och 7 november firar Kolmården 10 år med sitt Halloween-arrangemang...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
8.9 ° C
9.2 °
7.5 °
94 %
3.6kmh
90 %
tis
9 °
ons
15 °
tor
11 °
fre
7 °
lör
8 °