3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Linköpingsföretag vill bygga i Motala och Mjölby

Ali Bouzeid är endast 26 år men har sedan några år tillbaka påbörjat en entreprenörsresa som få andra har gjort. Ali har tillsammans med sin kollega startat ett utvecklingsbolag med en tydlig vision och ett bolag som växer.

─ Vasa fastigheter köper fastigheter och utvecklar dem till moderna hem som de boende trivs i, säger Ali Bouzeid som är vd och delägare, tillsammans med Tuncay Deniz av Vasa fastighet AB, ett företag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter.

Just nu är bolaget aktuellt med att få till stånd ett byggande av studentlägenheter i Mjölby och i Motala.

Modet att våga

Ali föddes i Örebro men växte upp i Linköping. Hans familj kommer ursprungligen från Libanon men kom till Sverige 1987 under den period som landet plågades av ett inbördeskrig.

─ Jag har fått mycket av min drivkraft och inspiration från min mor. Min pappa åkte ganska snart tillbaka till Libanon och därför fick min mamma uppfostra fyra barn själv, i ett för henne främmande land, berättar Ali Bouzeid.

Den unge entreprenörens skolgång startade i den idylliska stadsdelen Ryd. Därefter gick han i Engelska skolan och i Katedralskolan. Han läste sedan till civilingenjör på Linköpings universitet.

─ Jag vill alltid utvecklas och har försökt utmana mig själv hela tiden. Jag vill komma ut ur min bekvämlighetszon. Varje gång man tar ett initiativ och gör något utmanande förändras man och växer som person.

─ När jag studerade på universitet i Linköping tyckte jag att det blev lite monotont. Jag hoppade in i en rekryteringstävling till managementkonsult för ett stort internationellt företag i Schweiz. Det var 2 000 som sökte jobbet. Processen bestod av flera test och en intervjurunda på plats i Basel. Efter möte med vd:n fick jag jobbet och blev då som 23 åring den yngsta som innehaft positionen, säger Ali och fortsätter.

─ Parallellt med arbetet studerade jag på universitetet. Jag jobbade på företaget i Schweiz i ett år och lyckades bli klar med studierna samma period. Därefter hade jag två val. Jag kunde antingen fortsätta mitt jobb som välbetald konsult eller starta eget företag. Jag valde att grunda Vasa Fastigheter 2016 tillsammans med en kollega. Idag är jag glad över att jag valde det som jag gjorde. Nu kan jag vara med och påverka hur samhället ser ut och jag har dessutom glädjen att välkomna bostadssökande till de hem vi skapar.

Erbjuder även konsulttjänster

Ali Bouzeid och hans kollega Tuncay Deniz vill vara med och skapa nya bostäder i samhället. Företaget vill förädla sina fastigheter vilket innebär att man renoverar hyresfastigheter till gagn för de boende för att sedan kunna sälja och eller omvandla till bostadsrätter.

─ Vi är byggherrar i flera projekt i Sverige och vi är mest intresserade att hjälpa till med att bygga bort bostadsbristen som råder i Sverige. Det kan jag göra genom att utnyttja oanvända ytor i befintlig bebyggelse och genom att bygga nytt. Vi har precis fått bygglov för en tomt i Skåne där vi ska bygga 34 studentlägenheter i Lund, säger Ali som kommer att vara kvar i fastighetsbranschen ett tag till.

─ Varje fastighetsprojekt är en utmaning i sig självt. Jag känner inte att det bli monotont. Jag behöver inte några andra nya utmaningar än de jag får i Fastighetsutvecklingen. Jag kommer nog att stanna kvar ett bra tag framöver.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °