19.8 C
Linköping
torsdag, juli 29, 2021

Näringslivschefen slutar i Linköping

Pia Carlgren slutar som näringslivsdirektör

Linköpings näringslivsdirektör Pia Carlgren väljer nu att avsluta sitt uppdrag och arbetar sin sista dag den 30 november i år. De senaste tre åren har kommunens näringslivsorganisation omformats. Borta sedan länge är det kommunala näringslivsbolaget NuLink och där med också dubbelorganisation som då existerade.

Istället mejslades en ny organisation fram med en chef, Pia Carlgren, och en mer direkt koppling till kommunstyrelsen och därmed också till politiken.

Pia Carlgren tillträdde tjänsten som näringslivsdirektör i april 2017. Uppdraget hon fick av kommundirektör Paul Håkansson var tydligt fokuserat på att bygga upp en ny verksamhet, lyfta det strategiska arbetet och skapa en stabil plattform för kommunens näringslivsutveckling. I rollen som näringslivsdirektör har Carlgren haft ett fokus på övergripande näringslivsutveckling och god kommunal service till Linköpingsföretag.

Pia Carlgren slutar som näringslivsdirektör efter drygt 18 månader i sin tjänst. Foto; Tommy Pettersson

─ Jag hade en tydlig bild av vad som behövde åstadkommas i mitt uppdrag och nu är stora delar av det på plats. Här finns ett gott samarbetsklimat och jag har en positiv bild med mig från Linköpings kommun, men har landat i att det framåt är i det privata näringslivet jag vill vara med och bidra. Långsiktigt är det där jag har min spelplan, säger Pia Carlgren i en kommentar och fortsätter.
─ Jag har landat i mitt beslut att gå tillbaka till det privata näringslivet. Därför känns det här som rätt tidpunkt för mig att avsluta, även om det inte är helt klart vad mitt nästa uppdrag blir, säger Pia Carlgren som har Pia Carlgren har erfarenheter sedan tidigare från näringslivet, bland annat Länsförsäkringar Östgöta, hon har också drivit eget företag.

Nygamla utmaningar

Linköping växer snabbt och med en befolkning på över 160 000 invånare och en årlig befolkningstillväxt på drygt 2 000 finns det ju en del utmaningar för primärkommunen. Linköpings har drygt 11 000 företag med behov och önskemål om en framtid som är så pass störningsfri som någonsin är möjlig. Idag har företagen en hel del synpunkter på de störningar som uppstår vid tillväxt.
En kraftig utbyggnad av bostäder ger trafikstörningar. Kommunen uppfattas ibland som byråkratisk och långsam inte minst när det gäller myndighetsutövningen. I den världen ska den nya näringslivsorganisationen göra sig nyttig för företagen.

─ Pia Carlgren har lyft in näringslivsfrågorna i kommunledningen på ett bra sätt och byggt upp en stabil organisation. Funktionen för näringslivsutveckling och företagsservice drivs nu på ett professionellt och strukturerat sätt, vilket skapar tydlighet och en bra grund för Linköpings fortsatta utveckling. Jag beklagar att hon väljer att sluta, men har stor respekt för att hon nu vill återgå till det privata näringslivet efter ett väl utfört uppdrag i kommunen, säger Paul Håkansson.

RELATERADE ARTIKLAR

Den rekordväxande modeflugan elsparkcyklar har på kort tid intagit Sveriges större städer. Framförande av...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Nu kan personer som är över 65 år välja om de vill få Astras...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
19.8 ° C
20.3 °
18.1 °
59 %
5.1kmh
20 %
tor
18 °
fre
21 °
lör
20 °
sön
19 °
mån
20 °