10.6 C
Linköping
söndag, maj 26, 2024

Polisen varnar bilägare av exklusiva bilar i länet

Polisen vill uppmärksamma bilägare på tillgrepp av exklusiva bilar i Östergötland.

Natten mot torsdagen stals en vit BMW X6 årsmodell 2015 utanför en villa Ekängen i Linköping. Bilen, vars registreringsnummer slutar på 973, var utrustad med spårningsutrustning. Polisen försökte följa den men spåren slutade längs med E4 vid Norsholm. Man misstänker att bilen där lastats på ett fordon med störningssändare och förts vidare därifrån. Flera lastbilar har kontrollerats, men kontrollerna har inte gett något resultat.

BMW X6

Polisen misstänker att tjuvarna har tagit sig in i bilen utan att använda nyckel. Detta kan göras genom en sändare som plockar upp signaler från bilnyckeln inne i bostaden, skriver polisen på sin hemsida. Om man vill försvåra för tjuvarna kan man förvara bilnycklarna i en ask av tung metall, gärna bly, långt ifrån ytterdörren. Att parkera bilen i ett låst garage, eller på en plats med stark belysning är också bra säkerhetsåtgärder.

Stölder av exklusiva bilar och dyr teknisk utrustning från dem har förekommit tidigare i länet och polisen vill nu uppmärksamma bilägare på att detta nu kan vara aktuellt igen.

Polisen vill gärna få in tips och iakttagelser från Ekängen och kring E4 Norsholm under natten mot torsdagen som kan sättas i samband med stölden. Har du sett något? Ring 114 14 eller 112 om det är akut.

RELATERADE ARTIKLAR

På onsdagskvällen larmades räddningsenheter till en singelolycka vid Roxtuna utanför Linköping. En bilist hade kört...
Det var strax innan klockan 23 som larm inkom om viltolycka på E4 mellan...
På lördagseftermiddagen larmades polisen till Elgiganten i Linköping. Två män hade stulit i butiken. När...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
10.6 ° C
11.2 °
8.7 °
94 %
2.1kmh
9 %
sön
25 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
18 °
tor
20 °